FIJNE VLAAMSE SIERADEN

Ken jij het sieradenmerk Wouters & Hendrix? Dit merk timmert al 31 jaar aan de weg met fraaie oorbellen, kettinkjes en armbanden, en lijkt de laatste tijd ook bij het grote publiek steeds populairder te worden. Je kan bijna geen toonaangevend magazine openslaan, of hun fijne sieraden glimmen je tegemoet.

wh5Ook grote internationale sterren hebben W&H ontdekt: onder de vaste schare trouwe fans bevinden zich bijvoorbeeld Nicole Kidman en Alicia Keys. Het merk werd in 1984 bedacht door de Vlaamse Katrin Wouters en Karen Hendrix. Een perfecte Yin Yang samenwerking. Karen’s style valt te omschrijven als klassiek, puur en met oog voor detail en die van Katrin is extremer en explosief. Hun inspiratie halen ze graag uit de kunstwereld en ook humor met een surrealistische twist is een belangrijk thema in hun sieraden. Speelse collectienamen als ‘What happend miss Mae’ ‘Playfully Precious’ verraden hun creatieve en on-orthodoxe inslag.

wh6In hun assortiment vind je grappige, verfijnde sieraden, waarbij goed op de details is gelet. Hun collectie A-symetrische oorbellen, bijvoorbeeld met veertjes is erg leuk, maar ook de sieraden in pasteltinten die zo lijken weggelopen uit de jaren 80. Mooie spulletjes waar ik best een beetje hebberig van word!

Enthousiast geworden? Er bevinden zich mooie flagstores met een breed assortiment in Brussel en Antwerpen. Maar er is ook een fijne webshop op hun website en de sieraden worden bij diverse Nederlandse winkels verkocht. Prijzen vanaf 115,00 euro.

wh