GESPOT: STIEGLITZ FASHION

Ken jij het Nederlandse modemerk Stieglitz al?

Dit aantrekkelijke label timmert sinds 2013 behoorlijk aan de weg met hun tassen, kleding en accessoires. De karakteristieke collecties vallen te omschrijven als stoer, tijdloos en origineel. Oprichtster Pien Stieglis (dus geen ‘Pien Stieglitz’, comprende! ;-)) laat zich vooral inspireren door andere culturen uit de hele wereld, zo ongeveer van Alaska tot Iran. Grappig detail: Pien heeft totaal geen modeachtergrond, maar dat zou je zeker niet zeggen als je haar originele creaties ziet.

Collecties van Stieglitz

Elk seizoen baseert deze stoere dame (ze is nog ver onder 30 jaar!) de collectie op verre landen en culturen. Zo werd zij eerder geïnspireerd door de gauchos van Argentinië. Denk bijvoorbeeld aan strakke flares, met aan de onderkant geinige kwastjes en knoopjes die open kunnen. Of kekke bomberjacks met op de achterkant een gesnorde gaucho. Ik paste een aantal van deze (helaas inmiddels uitverkochte ….) items bij de super leuke winkel Luna Azul in Den Haag (absoluut een bezoekje waard als je daar een keer in de buurt bent). Zie hieronder voor een sfeer- en prijsimpressie.

 

stieglitz forever 39

The Pablo jacket 169,00 euro/ Alejandro flare 149,00 euro

stieglitz

The Adriana Coat 199,00 euro/ Santiago velvet flares 129,00 euro

stieglitz

La Paloma jacket 149,00 euro

stieglitz

Collectie F/W 2017/18

Jammer hè, dat die gauchos collectie inmiddels uitverkocht is. Maar dat snap ik best. Gelukkig is Pien weer hard aan de slag gegaan en heeft zij voor nieuwe pareltjes gezorgd. Met dit keer als thema: Cuba. Ook hier weer veel originele must haves. Denk aan t-shirts met daarop Che Guevara, flares met voorsplitten en tops met geweldige gewelfde mouwen. Ik zelf ben bijvoorbeeld ’totally in love’ met de Cuba sweater, is het geen plaatje?

ps; ladies met een baby even opletten: je kan je oogappeltje ook volledig volgens de laatste Cuba collectie kleden met een gestreept mini flaretje. Cute!