GET FLARED

Ladies, waarschijnlijk weet je het al, but just to be sure: het is tijd voor de flared jeans! Alweer? Ja, alweer. Niet getreurd, het is misschien nog even wennen, maar ook een flared denim laat zich met van alles en nog wat bijzonder goed combineren. Ze doen het geweldig met sneakers of chelsea boots en staan super sexy met puntige pumps. Erop draag je bijvoorbeeld een comfi sweater of een (dichtgeknoopte) spijkerblouse. Of lekker rock ’n roll met een leren of suède (ook helemaal trending) jasje. Voordeel van de wijde pijp is dat deze lekker afkleedt, mits je de goede maat kiest. Een te grote flared denim maakt je nl. onnodig grof en hobbezakkerig. Let ook goed op de lengte. Er zijn inmiddels ook ‘hoogwater-in-polder-flares’ te koop, maar ik zou gaan voor de meest flatterende versie en dat is het model waarbij de pijpen lang genoeg zijn.

En wat te doen met de ouwe trouwe skinny, ons maatje van afgelopen 8 jaar? Volgens Vogue (niet de minste) is er geen twijfel mogelijk: de skinny is “dead”, sorry….. Als het aan dit toonaangevende tijdschrift ligt, kan onze slanke vriend worden opgeborgen op zolder en er is een heel nieuw tijdperk aangebroken voor de wijde pijp (‘Flares are here to stay’). Of Vogue gelijk heeft, zal de tijd leren. Vooralsnog is de skinny nog volop in de (Nederlandse) winkels verkrijgbaar, maar ik zou je toch adviseren om even geen vers exemplaar met dunne pijpjes te kopen. Ik zou lekker iets kiezen uit het groeiende aanbod van mooie, nieuwe flared jeans. Zo vond ik bijvoorbeeld de volgende exemplaren voor jullie:
nikkie.com blake

Nikkie.com, Blake flare jeans, 139,95 euro

 

lois

Lois Jeans, 99,95 euro. Deze jeans heeft een prachtige donkere wassing

 

mango

Mango, 49,95 euro. Met grappige wassing op de achterzakken

Je ziet het, er is genoeg moois te koop. Dus treur niet te lang om de skinny, maar trakteer jezelf snel op een goed zittende flared denim!