GEZOND SAPJE

Aan de alcohol gezeten afgelopen weekend en even behoefte aan een ander soort drankje? Zie dan de ultra gezonde en lekkere mix die Pop-up kok Suzanne Koon voor je heeft gedacht!

Slowjuice

Ingrediënten

3 bossen bospeen(biologisch)
2 appels
Flink stuk gember
2 rode paprika’s

En dan? Heel simpel: snij alles in stukken en doe het in de slowjuicer. Als je niet in bezit bent van een slowjuicer kan je ook een blender of sapcentrifuge prima gebruiken. Het wordt dan wel veel dikker qua consistentie, maar je kan dan eventueel wat ongezoet kokoswater erdoor mengen.

Nog niet bekend met de slowjuicer? Een slowjuicer maalt op lage snelheid, waardoor er veel meer sap uit het fruit en groenten wordt gehaald. Dat merk je aan de pulp: die is echt droger dan bij een sapcentrifuge. Minder verlies van vitamines dus.

Juicen met een slowjuicer is een geweldige manier om heerlijke groentesapjes te maken. Deze groentesapjes zijn heel erg goed voor je gezondheid en afvallen kan je ook prima dmv juichen vervang er eens het ontbijt mee of voor bij een healthy lunch.
Wat belangrijk is voor gezonde groentesapjes is:

De beste slowjuicer recepten zijn veel groente en weinig tot geen fruit, want fruit bevat behoorlijk wat (fruit)suiker. Wanneer je veel fruit in je juice verwerkt dan bevat je juice dus veel suiker. Zorg daarom voor een goede verhouding van groentes en fruit in de slowjuicer recepten die je gebruikt, dus dat 80% tot 90% van je juice uit groentes bestaat. Kan je echt niet zonder zoetigheid? Voeg dan eventueel nog 10 tot 20% fruit toe voor de zoete smaak.

xoxo Suzanne

Ps: zin in meer recepten van Suzanne? Check dan haar account op insta: @suusthekitchenbitch