HURRAY FOR THE HARBOUR CLUB!

Onder de vlag van de Harbour Club, opereren restaurants in Amsterdam en Rotterdam. Kenmerkend zijn vaak de opvallende, ruime locaties en mooie uitstraling. Zo huist er in Amsterdam een Harbour Club in een oude wijnterminal.

Wat is nu het grote geheim van dit imperium van fijne restaurants? Het zijn allereerst prachtig uitziende zaken, vaak aan het water, met een stijlvol interieur. Denk aan mooie, open ruimtes met een cosmopolitische uitstraling. En als versiering kleurrijke graffiti op de muren, waardoor er een eigentijdse sfeer wordt gecreëerd. De bediening begrijpt ook precies wat je bedoelt. Ze zijn attent en letten goed op zonder té aanwezig te zijn. De Harbour Club is chique, maar tegelijkertijd ook laagdrempelig, want je kan er bij wijze van spreken ook met oma heen. Maar voor een uitje met vriendinnen of een romantisch avondje met je lief is het ook meer dan geschikt!

Daarbij is het eten altijd van onberispelijke kwaliteit; de keuken verstaat haar ambacht. Veel visgerechten, in alle vormen en bereidingen, maar ook verse (huisgemaakte) sushi en sashimi. Overigens is er ook voldoende keuze voor vleesliefhebbers. Denk aan steak tartaar of dry-aged meat, dat is gerijpt in speciale rijpingskasten. Ze zijn verder zeer bedreven in het bouwen van indrukwekkende plateau’s met fruits de mer en je kan kiezen uit 6 verschillende soorten oesters.

Ik was laatst nog bij de Harbour Club en nam daar een goddelijk gegrilde tonijn, aan tafel gebracht door de sympathieke serveerster Mandy. De tonijn was perfect bereid, had een mooie bite en een heerlijke smaak. Yummie! Daarbij nam ik een ‘papillen strelend’ glaasje rosé van Chateau Miraval (het succesvolle wijnchateau van het koppel Jolie – Pitt). Ook de rest van het wijnassortiment is trouwens prima in orde. En het leuke is dat de wijnkaart toegankelijk is voor iedereen. Er staan nl. mooie, betaalbare huiswijnen op, maar ook exclusievere wijnen zijn verkrijgbaar, zelfs per glas.

harbourclub 4

Kortom, ben je op zoek naar een avondje goed uiteten in een fijne ambiance, dan ben je bij de Harbour Club zeker aan het goede adres!

Credits hoofdfoto: website Harbour Club