HARTVERWARMENDE POMPOENSALADE

Brrrrr…… in deze koude dagen heb je vast wel zin in een hartverwarmend hapje eten. Wat dacht je van een smaakvolle pompoen/ quinoa salade met geitenkaas? En het is ook nog eens een slowcarb gerecht! Onze Pop-up kok Suzanne Kroon vertelt je hoe het moet.

Quinoa salade met geroosterde pompoen en geitenkaas

(Zowel warm als koud te eten als avond maaltijd)

Ingrediënten:

Pompoen
Tijm, rozemarijn 
1 theelepel paprika poeder
Knoflook 
Quinoa biologisch van Smaakt.
Gedroogde eetbare pruimen
Pecannoten
Geitenkaas 
Koriander
Peper, zout
Zongedroogde tomaatjes
Olijfolie

Bereidingswijze:

Maak de pompoen schoon en snijd deze in mooie gelijke stukken.
Hak de tijm, rozemarijn fijn en strooi dit over de pompoen met de paprikapoeder en verse knoflook.
Plaats de pompoen in een ovenvaste schaal in een voorverwarmde oven op ongeveer 250 graden hetelucht-grillen 15 min.(op de helft van de tijd even omscheppen)
Als de pompoen beetgaar is af laten koelen.

Kook de Quinoa volgens de verpakking ik heb 75 gram en 200 ml water gebruikt dit is ruim voldoende voor 1 persoon.
Als de Quinoa klaar en afgekoeld is maak het op smaak met peper, zout, extra verge olijf olie, citroensap.

Pak een mooi bord en leg de pompoen dakpansgewijs in een cirkel leg de quinoasalade in het midden en garneer het gerecht af met de geitenkaas, pecannoten en zongedroogde tomaatjes.

Lieve groetjes,

Suzanne

1