EAST MEETS WEST BIJ HUSON ROTTERDAM

Al enige jaren is in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier het intieme restaurant Huson gevestigd. Laat je niet foppen aan de buitenzijde, want als je niet goed kijkt zou je kunnen denken dat de zaak nog niet open is. Maar dit is schijn, want bij Huson houden ze gewoon van knus schemerlicht.

De zaak, die eigentijds en stijlvol is ingericht, is in 2 delen opgedeeld. Je stapt binnen in een strak, maar niet koud, restaurantgedeelte met bar en openkeuken. Aan de andere kant bevindt zich ook een eetgedeelte met bar. Deze kant doet mij altijd denken aan een mondaine bar in New York, met robuuste ronde tafels en stevige leren fauteuils. Geestig, hoe in 1 restaurant 2 totaal verschillende sferen naast elkaar kunnen bestaan… Hoewel, niet alleen de ambiance is er een van uitersten. Ook de kaart is op zijn minst divers te noemen. Aan de ene kant staan er vertrouwde klassiekers op als caesar salade, bouillabaisse en bavette op het menu en aan de andere kant wordt er driftig gekokkereld met allerlei exotische ingrediënten zoals paksoi, gember en rettich. En allerlei combinaties daar tussen in, wat bijvoorbeeld resulteert in dimsums met gamba’s en een heerlijke opgeschuimde blanc de beure als aftopper. East meets West in Rotjeknor!

Als amuse kregen wij in een klein glaasje een tartaar van tonijn. Restaurants die amuses serveren hebben bij mij altijd een streepje voor, want ik vat deze kleine geste van de keuken altijd op als een teken dat je welkom bent. Daarna volgde voor mij een lekkere rol van rauwe tonijn met softshellcrab en sorbetijs erop. En voor mijn (eveneens kritische) tafelvriendin een dim sum met gamba, die ze volgens mij altijd hier bestelt.

huson binnenAls hoofdgerecht kwam voor ons beiden een mooi bereide zeebaars met risotto, bospaddestoelen en luchtig schuim. Jammie, dat smaakte allemaal bijzonder goed…. Helaas kon ik door de schemerige omgeving de lekkere hapjes niet goed vereeuwigen, dus je zult het qua impressie met de (ietwat duistere) foto hiernaast moeten doen… Ter afsluiting kreeg ik nog een heerlijk kopje thee van een uitstekend theemerk: Betjeman & Barton (ik ben echt een kniesoor als het op thee aankomt en kan echt op een restaurant afknappen als ze niet met zorg voor een respectabele thee hebben gekozen). Daarbij werden we ook nog verwend met huisgemaakte bonbons. Ik snap best dat dit restaurant door Michelin jaar in jaar uit wordt beloond met een Bib gourmand, hetgeen staat voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Een restaurant van dit soort verdient het dan ook om op de vrijdagavond nokkie vol te zitten, maar dat was niet het geval. Kortom, wil je een avondje lekker uiteten in een sfeervolle ambiance kies dan vooral een keer voor het Rotterdamse Huson!

credits hoofdfoto: website Huson