Al enige jaren is in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier het intieme restaurant Huson gevestigd. Laat je niet foppen aan de buitenzijde, want als je niet goed kijkt zou je kunnen denken dat de zaak nog niet open is. Maar dit is schijn, want bij Huson houden ze gewoon van knus schemerlicht.
De zaak, die eigentijds en stijlvol is ingericht, is in 2 delen opgedeeld. Je stapt binnen in een strak, maar niet koud, restaurantgedeelte met bar en openkeuken. Aan de andere kant bevindt zich ook een eetgedeelte met bar. Deze kant doet mij altijd denken aan een mondaine bar in New York, met robuuste ronde tafels en stevige leren fauteuils. Geestig, hoe in 1 restaurant 2 totaal verschillende sferen naast elkaar kunnen bestaan… Hoewel, niet alleen de ambiance is er een van uitersten. Ook de kaart is op zijn minst divers te noemen. Aan de ene kant staan er vertrouwde klassiekers op als caesar salade, bouillabaisse en bavette op het menu en aan de andere kant wordt er driftig gekokkereld met allerlei exotische ingrediënten zoals paksoi, gember en rettich. En allerlei combinaties daar tussen in, wat bijvoorbeeld resulteert in dimsums met gamba’s en een heerlijke opgeschuimde blanc de beure als aftopper. East meets West in Rotjeknor!
Als amuse kregen wij in een klein glaasje een tartaar van tonijn. Restaurants die amuses serveren hebben bij mij altijd een streepje voor, want ik vat deze kleine geste van de keuken altijd op als een teken dat je welkom bent. Daarna volgde voor mij een lekkere rol van rauwe tonijn met softshellcrab en sorbetijs erop. En voor mijn (eveneens kritische) tafelvriendin een dim sum met gamba, die ze volgens mij altijd hier bestelt.
credits hoofdfoto: website Huson

Wil je minder rimpels? Of dikker haar? Begin dan van binnenuit met het stimuleren van de collageenaanmaak. Klik hier voor meer informatie.