KOM TERUG, ANOUK SMULDERS!

Toen we vorig jaar het snode plan vatten om een lifestyleblog te starten, hadden we nog geen idee van het hele social media circus dat daarbij hoort. Want leuke, positieve blogjes neerzetten is een ding, maar de blogjes aan de man (ahum, de vrouw) brengen is een ander ding. Ik ben in mijn leven alleen nooit verder gekomen dan Linkedin en zag nooit zo de mop in van Facebook, Twitter en Instagram. Nee, dat oeverloos spuien van informatie kon mij niet echt bekoren (lekker boeiend, Carola uit Urk, dat je nu koffie aan het drinken bent met een croissantje erbij). Maar als je eenmaal de bloggerswereld betreedt, dan hoort daarbij ook automatisch het hele social media gebeuren, zo verzekerden diverse geleerden mij. Social media is blijkbaar een uitstekende manier om met je lezers te communiceren en om ze te waarschuwen als er weer een kraakverse blog voor ze klaarstaat.

Dus ben ik me ook maar gaan verdiepen in de wondere wereld van het exhibitionistische deel van Het Net. Facebook en Twitter waren gelukkig niet zo moeilijk te ontginnen voor deze ‘social media virgin’. Gewoon een link plaatsen naar je nieuwe artikel op Forever39.nl, een kind kan de was doen. Maar dan Instagram, wat is dat een bijzonder sprookjesbos….. Hier communiceer je vooral via foto’s. De ene Insta-dame is nog knapper dan de andere en ze hebben allemaal van die beeldige Valentino schoentjes aan, waarvan het instapmodel bij 600 euro begint…. Daarbij draag je dan enorm gescheurde spijkerbroeken, zo ongeveer van je bovenbeen tot je enkel. En iedereen liked er op los, alsof je elkaar allemaal al jaren kent. Het duurde geloof ik een maand voordat ik een beetje mijn weg kon vinden op dit platform en de lol ervan kon inzien. Inmiddels zijn we zo’n 6 weken bezig op Instagram, hebben we 1240 volgers (kunnen er ook een paar meer of minder zijn, want volgen en ontvolgen is core business op Insta*) en hebben we met sommige volgers zelfs een soort band.

anouk smulders 2Het bereiken van die 1240 volgers is geen eenvoudige opgave. Dat is het resultaat van keihard liken, volgen en als je daar mee klaar bent: nog een keer liken en volgen. Groot was dan ook onze vreugde toen op een mooie dag ineens Anouk Smulders oppopte in onze volgerslijst op Instagram. Anouk Smulders! Je weet wel, dat ex-model dat deskundige is bij RTL boulevard, 39-plus is en er nog steeds geweldig uitziet. Een voorbeeld voor alle fabulous ladies van Forever 39! Ik kon dan ook niet geloven dat Anouk, die bijna 23.000 volgers heeft en zelf maar zo’n 400 mensen volgt, ons Instagram-account wilde volgen. Ik zag al een innige insta-band voor me, met lekker veel likes over en weer. Of zelfs een interviewtje met haar voor de Pop-up Store op onze blog, waarin ze dan zou vertellen over haar favoriete fashionitems, haar tips om er zo fantastisch uit te zien en de zwerfhonden op de Antillen, waarvoor zij zich inzet. Ook zijn wij in hetzelfde jaar Forever 39 geworden, dus dat schept een band, had ik bedacht.

Helaas werd ik op een koude en druilerige dag in januari bruut uit de droom geholpen. Ik zag het niet aankomen, maar Anouk Smulders volgt ons ineens niet meer op Instagram….. Zo maar, zonder enige aankondiging en verklaring is ze weer weg, foetsie. Hebben we iets verkeerds gepost? Is ze boos omdat ik heb geschreven dat de skinny uit is? We weten het niet. Wat we wel weten is dat we Anouk hééééél graag terug willen op onze Insta-volgerslijst. Ze is immers een prachtig boegbeeld voor elke zichzelf respecterende dame van ’39 en een beetje’ en past perfect bij onze blog. Dus Anouk: kom terug alsjeblieft!!!!! Ik beloof je dat ik voortaan geen kwaad woord meer zal schrijven over de skinny (als dat het was) en dat je wat mij betreft een hele column op onze blog mag vullen over alle goede doelen waarvoor je jezelf allemaal belangeloos inzet (en dat zijn er nogal wat!). Als je maar terugkomt.

Liefs, Mo

nb 1: je kan ons vinden op Instagram onder Forever39 en bij Facebook heten we Forever 39.

nb 2: pssstttt….. niet doorvertellen: inmiddels volgt Anouk ons weer op Insta ?!!!!

* en ondertussen hebben we al meer dan 10.000 volgers op Instagram!

foto credits: www.rtl.nl en Pinterest