L’AMOUR TOUJOURS? #4

Gaat het wel of niet iets worden tussen Eline en de spannende dokter Feike die ze via Tinder heeft ontmoet? Vorige keer kwam het, tegen alle verwachtingen in, tóch niet tot die eerste zoen. Lees snel verder voor het vervolg.

 De dokter – 3

Onze date eindigt teleurstellend. Een zoen op de wang, verder niks. Ik kan die nacht de slaap moeilijk vatten. De volgende ochtend stuurt Feike een bericht: 

“Pff heb wel last gehad van het vette eten. Jij?”

Heel romantisch…not.

Ik lieg dat het wel meeviel.

“Het was leuk hoor, we hadden eigenlijk moeten zoenen op het strand.”

Tja…

“Iets voor onze tweede date.”

Ik zeg dat je zoiets niet moet plannen. 

“Komt goed schatje, ik ben onderweg naar Zwolle.”

“Stuur me een foto waar je helemaal op staat”

Ik beloof het en app: “whatever makes you happy.”

Feike antwoord: “You.”

De rest van de dag blijft het stil online.

De volgende ochtend zoekt Feike weer contact: “Hee miss happy. Goed geslapen?”

Ik heb geen oog dicht gedaan.

Feike: “Badend in het zweet tossend en turnend denkend aan je geliefde.” J

Die geen tweede date wil?

Hij antwoordt: “Mooie vrouw, kus voor jou. We spreken snel af.”

Ik nodig hem uit voor een bezoek aan de Kunsthal. Feike, man met krassen op zijn ziel. Een jaar geleden zou ik met een grote boog om hem heen lopen. Nu ga ik ervoor. Ik kan alles met hem bespreken. Vooral zijn problemen.  

“Ga je mee naar de tentoonstelling van Peter Lindbergh, app ik. Tot mijn verbazing reageert hij niet erg enthousiast: “Ik kijk even.” Hm, een paar dagen geleden kon hij niet wachten om me weer te zien. We wisselen een paar oneliners uit. De rest van de dag denk ik niet aan hem. Een meningsverschil op kantoor kost me al mijn energie. Aan het einde van de werkdag ga ik met een rotgevoel naar huis. 

Feike appt of hij me kan bellen. “Alleen als het leuk is” antwoord ik, anders liever appen. Het is een grapje, aan de andere kant blijft het stil.

Na het avondeten ga ik hardlopen. De telefoon blijft in de oplader. Terug check ik WhatsApp. Een bericht van Feike. Ik lees alleen de laatste zinnen:

“Ik heb veel over jou nagedacht en nagevoeld. Heel leuk. Het beeld van jou was moeilijk te vormen. Ik was positively stunned door jouw teksten. Ik vind jou leuk, meer dan leuk. Zou je dolgraag nog eens willen zien. Maar toch…geen vonk. Het spijt me. Succes verder.”

Huh? Gisteren schreef hij: “Jouw zoektocht is voorbij. Je hebt jouw man gevonden. Eureka.” Wat is er gebeurd tussen gisteren en vandaag? Heb ik iets over het hoofd gezien?

Ik pak het boek, dat ik van hem kreeg. Over lust, liefde en ellende. Ik lees het in een ruk uit. Morgen weer een dag.

E.