L’AMOUR TOUJOURS? #6

Hoe is het om als 40+-er op datingpad te gaan? Eline weet er alles van en deelt regelmatig haar belevenissen met je op Forever 39. Lees snel hoe haar laatste date verloopt!

We houden contact!

Het wordt zo’n avond die niet echt wil lukken. Mijn date is laat, we kunnen elkaar niet vinden op de plek waar we hebben afgesproken

Ik ben chagrijnig door een app van iemand met wie ik een paar keer ben uit geweest. Ik vind hem leuk. Hij is echter niet zeker van zijn gevoelens voor mij en wil het rustig aan doen. Zucht. Ik heb geen zin om alleen te zijn en veeg een foto van een aantrekkelijke man naar rechts op Tinder…

Volgens de date van vanavond staat mijn gezicht op onweer. Ik raak zo van slag van z’n opmerking dat ik even niet meer weet of ik wel iets met hem wil drinken. Maar ik weet me te herpakken dus slenteren we naar het oude gedeelte van de stad, waar de terrassen vol zitten met toeristen en studenten. Het is een stralende donderdag in augustus en introductieweek. Er is geen tafeltje vrij. In het water dobbert een hot tub met een echtpaar erin. Ze maken selfies met de armen om elkaar heen geslagen. We besluiten naar de haven te lopen. Mijn date moppert dat ik te snel loop. Hij klaagt over zijn nieuwe schoenen. Gewillig pas ik mijn tempo aan dat van hem aan. Bij de keukenshowroom steken we de weg over.

In de haven is het ook druk. Overal rijen mensen wachtend op een tafeltje. Bij het Spaanse restaurantje achteraaan is nog plek. We mogen zitten waar we willen.

De man tegenover me is niet onaantrekkelijk. Lange benen gestoken in skinny jeans met scheuren op de knieën, donkere ogen, volle lippen en haardos.

“Ik ben bang voor jouw priemende ogen”, zegt hij. En die strenge blik.

“Maar je bent wel grappig hoor”, voegt hij er snel aan toe.

“Je bent in ieder geval eerlijk”, zeg ik, gespeeld vrolijk

“Het komt door je haar, das veel te rood”, zegt mijn date.

Daar heeft hij een punt, want ik heb spijt als alle geverfde haren op mijn hoofd dat ik in een vuurtoren ben veranderd. Een mislukt experiment, waarbij ik constant bang ben om af te geven. Ben een godsvermogen kwijt aan de beste kapper in de stad om weer in een blondine te veranderen.

Gelukkig begint mijn date over een ander onderwerp, zijn kwaaltjes.

Ondertussen gaat zijn mobiel constant, bij ieder gesprek zegt hij die moet ik ff nemen.

Ik probeer oogcontact te maken. Maar de man kijkt naar het plafond en gaat op in zijn telefoongesprek.

In mijn tas hoor ik m’n eigen telefoon afgaan en kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ik zeg dat ik even naar het toilet ga. Even kijkt hij me aan en maakt dan een soort wegwerpgebaar.

Op het toilet check ik mijn mobiel

Een bericht van die leuke man:

“t Komt allemaal goed”.

“Ik doe je geen beloften maar wil je leren kennen.”

“Laten we contact houden”

In een veel beter humeur loop ik terug naar het tafeltje waar mijn date nog altijd aan de telefoon is.

E.