L’AMOUR TOUJOURS?

Ze is een single lady van 39+, staat volop in het leven én is op zoek naar die ene ware. Gewoon, een goed onderlegd exemplaar met mooie ogen, een fijn karakter en levenslust ‘voor tien’. Gaat het haar lukken? Volg vanaf nu bij Forever 39 de interessante zoektocht van Eline naar ‘Mister Right’.

“Vindingrijk als Google/ Betrouwbaar als HEMA/ Eenvoudig als Ikea”, luidt mijn profieltekst op Tinder.

“Ik, ongewenst single, wil niets liever dan een relatie. Net als de meeste van mijn vriendinnen. Ik zoek naar de speld in de hooiberg, en neem op de koop toe dat ik, voordat ik een geschikt exemplaar tegen het lijf te loop, mijn tijd ga verdoen met een aantal niet-leuke mannen. Ik investeer en calculeer, word de beste versie van mezelf met als beloning Mr. Darcy x Mr. Grey. End of story. Not!

Ondertussen ben ik 25 dates verder in de zoektocht naar de ware Jacob. De eerste weken in de virtuele dating scene zijn leuk, bij iedere date denk ik ‘Als hij nou eens de ware is’. Wakker worden van de apps van onbekende mannen is heel gezellig, maar aanvankelijk optimisme maakt al snel plaats voor wanhoop en verbetenheid, als de appende Darcy x Grey’s in werkelijkheid toch wat tegenvallen. Ontvangen berichtjes beantwoord ik braaf met ‘helaas is de interesse niet wederzijds.’ De mannen die ik leuk vind, nemen niet de moeite om te reageren.

Mijn vriendinnen, die lief en leed delen met hun partner, vinden mijn leven interessant en willen best een dagje ruilen. Maar singles zijn vaak eenzaam en ik zit liever met een leuke vent op de bank. Het leven is beperkt maakbaar en voor de liefde gelden andere regels. Online selecteer ik potentiële partners op haarkleur, lengte, opleiding en hobby’s. Maar anders dan de aanschaf van een nieuw horloge is het kiezen van een nieuwe partner geen eenzijdige beslissing. Ik heb die ander nodig die op hetzelfde moment op dezelfde bladzij in het boek is als ik.

Liefde laat zich moeilijk vangen en komt vaak onverwacht. Aan de andere kant, leuke mannen staan niet spontaan bij me op de stoep. De minder leuke ook niet trouwens. Op straat kom ik een ex-collega tegen. Jarenlang overtuigd vrijgezel, hand in hand met een aantrekkelijke man. En diep van binnen weet ik dat het goedkomt met de ami, amant en amour.”

Tot snel en liefs,

E.