MEE IN DE KOFFER: ALTIJD EEN PARISIENNE

5Ja ladies, ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben inmiddels met het grote aftellen begonnen! Nog even en ik zit zalig aan zee met een lekker boek in de hand. Wil jij ook een boek lezen op vakantie, maar heb je nog geen idee welke titel je gaat meenemen? Dan kan ik je het boek ‘Altijd een Parisienne, waar je ook bent‘ aanbevelen. Dit is een humoristisch en onderhoudend boek over de lifestyle van Parisiennes. Een gids over liefde, stijl en slechte gewoontes, opgeluisterd door mooie foto’s, illustraties en recepten. Interessante kost dus, want wie heeft nu geen bewondering voor die stijlvolle en mysterieuze Franse dames, die schijnbaar moeiteloos de meest aansprekende outfits bij elkaar toveren?

Het boek is geschreven door 4 Parijse vriendinnen die zijn afgestudeerd op ‘savoir vivre’ en zij kunnen je dan ook als geen ander meenemen in de geheimen van een Parisienne. Een Parisienne heeft immers altijd iets mysterieus, iets dat ze voor zichzelf houdt. Dat maakt haar bijzonder en soms ondoorgrondelijk.

1cHet is verder een misverstand dat je in Parijs zou moeten wonen om een Parisienne te kunnen zijn. Het begrip ‘Parisienne’ staat nl. synoniem voor een bepaalde levensstijl, of je nu in de Franse hoofdstad bent geboren of niet (er is dus nog hoop voor polderladies met een passie voor deze levensstijl!). Een Parisienne zal zich bijvoorbeeld nooit te opzichtig kleden en wil dan ook geen reclamebord zijn voor merken. Wel dragen Parisiennes subtiele kleding van hoogwaardige stoffen, waarin hun eigen persoonlijkheid doorschemert. En het moet er allemaal uit zien alsof het geen enkele moeite heeft gekost. Tja, je zal er maar druk mee zijn, maar gelukkig is dit boek wel met een vette knipoog geschreven. Een Parisienne neemt het leven nl. niet te zwaar; luchtigheid is het sleutelwoord. Mede-schrijfster (en Parisienne pur sang) Caroline de Maigret benadrukt verder graag tijdens interviews dat je beter je eigen imperfecties kan accepteren, anders zul je nooit echt gelukkig zijn. Het hoeft allemaal niet perfect. En daar kan ik mij volledig in vinden!

Voel jij je een Parisienne? Of ben je gewoon benieuwd naar hun vaak gekopieerde levensstijl? Dan is dit boek vast heerlijk om straks te lezen aan rand van een zwembad!

Credits hoofdfoto: Anna Jirina