MISSED CHANGE, BARRY HAY!

Waar kom je in het wild Laurentien van Oranje, Janny van Heel Holland Bakt én de Gerarden Spong en Ekdom tegen? Dat kan alleen maar bij Boekhandel Paagman in Den Haag. Wat een geweldige boekhandel is dat. Hoewel het woord ‘boekhandel’ misschien een beetje misplaatst is. Een boekhandel klinkt nl. wat stoffig, maar Paagman is eigenlijk gewoon rock ’n roll.

paagman-2-www-forever39-nlPaagman (anno 1951) laat zich nl. beter kwalificeren als concept dat staat als een huis. En dat is niet bedacht door een of ander snel reclamebureau, nee Paagman is gewoon wat het is. Je kan bij Paagman nl. (buiten boeken kopen) ook heerlijk workshops volgen (is kleuren voor volwassenen iets voor jou?), borrelen, eten en je kinderen veilig stallen in Villa Paagman terwijl je zelf rustig kan snuffelen aan de nieuwste Saskia Noort. Bij Paagman kan je gerust afspreken voor een zakelijke afspraak, maar op de woensdagmiddag is het ook een prima hangout met gezelschap beneden de 12 jaar. Of lekker alleen genieten van een kop biologische thee in de Happy Horse en ondertussen de meest recente bladen uitspellen. De sfeer is er gewoon authentiek, relaxt en easy going. En het maakt daar aan de Frederik Hendriklaan en De Lange Poten niet uit of je nu Hagenaar bent of Hagenees (de lezers uit 070 snappen waar ik het over heb). Ik vind het er in ieder geval altijd geweldig en het is mij nog nooit gelukt om zonder boek of blad naar buiten te stappen.

En ze hebben dus regelmatig interessante boeklanceringen. Even een greep uit het aanbod van deze maand; de 17e is het de beurt aan Gerard Ekdom, op 22 september  komt Laurentien van Oranje en als kers op de taart de 24e Janny van Heel Holland Bakt. Do I need to say more?

Oh ja; 1 klein puntje; waarom was de boeklancering van de in den Haag getogen Barry Hay niet gewoon in deze legendarische boekwinkel? Missed change Barry!

paagman-www-forever39-nl