FG NOODLE BAR ROTTERDAM

sylvie meis francois geurtsVorige maand werd het imperium van de eigentijdse sterrenkok Francois Geurts (zie rechts van Sylvie) uitgebreid met een nieuw concept: FG Noodle Bar. Francois heeft in het Rotterdamse al lang en breed zijn sporen verdiend met de eigenzinnige restaurants Ivy en FG Foodlabs. Ook deze nieuwste telg van Geurts blinkt weer uit in originaliteit. Allereerst de locatie: de Hofbogen in Rotterdam. Waar vroeger de dames van plezier opereerden en junks hun thuis vonden, is nu sprake van een bruisende plek met originele en aansprekende horecavoorzieningen (ook FG Foodlabs zit trouwens op het rijtje).

Bij FG Noodle Bar draait alles om noodles en Oosterse hapjes, die je zowel ter plekke kan eten, maar ook kan meenemen naar huis. De zaak doet denken aan een Oosterse toko en je wordt vrolijk begroet door talloze wuivende katten. Voor het geval je het nog niet wist: zwaaiende katten zorgen volgens de Chinezen voor een grote zak met geld.  Bij binnenkomst krijg je van een vriendelijke jongeman een gevlochten mandje in je handen gedrukt. Hierin kan je je drankjes doen om vervolgens bij een kraampje de noedels uit te zoeken. Daarna volgt het -ietwat armoedige- ritueel bij de kassa: hier kan je bij de kassière aangeven of je de noedels met vlees, kip of vis wilt, waarna je dient af te rekenen en een nummertje krijgt.

Het eetgedeelte is aan de andere kant van de zaak en de enige manier om hier te komen is door dwars door de smalle keuken te lopen, vlak langs de hardwerkende koks en de dampende kookplaten. Ik hoop maar dat dat mannetje van de Smaakpolitie (Rob of zo?) dit goed vindt als hij een keertje spontaan langskomt…. Als je eenmaal veilig de overkant van de zaak (waar prachtige grote, rode lampionlampen hangen) hebt bereikt, kan je bijvoorbeeld een plekje zoeken aan een van de picknicktafels, welke zijn bedekt met krantenpapier. Vervolgens wordt het eten aan je tafel gebracht.

foto mo noodle

Wij hadden gekozen voor de noodle soep. In een noodle bar hoor je immers in ieder geval de noodles te hebben geproefd, toch? Deze kwamen in een zeer ruime portie met knapperige groenten en kip en waren prima te doen. Verder namen wij de dim sum (errruuug lekker) en de crispy chicken (gewoon lekker). Dan de door het huis aangeboden toetjes. Ze zagen er prachtig uit en waren lief bedoeld, maar daar laten we het maar verder bij….

Inmiddels waren we wel toe aan het testen van het tweede onderdeel van de naam van de Noodle Bar, echter deze proef is wegens gebrek aan testmateriaal voortijdig beëindigd. Er mag nl. geen alcohol worden geschonken, maar daar zijn ze nog druk mee bezig. Gelukkig zitten er op het rijtje onder de Hofbogen genoeg leuke zaakjes om, na het noodlefestijn van Francois, nog even een afzakkertje te doen!