ONLY ONI

Gisteravond was het weer feest: een bezoekje aan het Japanse Oni stond op het programma. Ik word daar altijd blij van, want dit Haagsche Sushi-walhalla staat garant voor een avondje stevig sushi-happen op niveau. Je stapt binnen in een mooi uitgelicht (paarse, roze en rode lichten voeren de boventoon) restaurant, waarbij de aaneengeschakelde rij tafels doet denken aan een catwalk voor fashionmodels.

 

oni sushiDit restaurant is nadrukkelijk niet bedoeld voor zúnige Hollanders die ook berusten in de Japanse vulling die je bij de All you can eat ketens soms voorgeschoteld krijgt. Nee, Oni is bedoeld voor de ware liefhebber van met zorg gerolde maki’s en inside out’s. Wij bestelden de crunchy spicy shrimp & salmon en zalm maki. Crispy betekent hier echt knapperig en de smaakbeleving is optimaal. Te lekker voor woorden allemaal en misschien heeft Oni wel de beste sushi van Nederland. De Haagsche sushi-bokaal verdienen ze wat mij betreft in ieder geval op hun (Japanse) slofjes. Buiten de sushi’s, zijn ook hun behaarde garnalen (Oni ebi katsu) verrukkelijk, net als de hete st Jacobsschelpen en tonijn tataki. Kortom, ben je een fan van de Japanse keuken, boek dan gerust een tafel in de Haagse Prinsestraat. Je zal niet worden teleurgesteld.

En er is goed nieuws voor eenkennige Rotterdammers: aan de Maas zit het zusje van Oni, Ono genaamd. Vraag maar aan Madonna hoe lekkuuurrrr je ook daar kan eten!

 

oni mo