PAPRIKA À LA TEL AVIV

Pop-up kok Suzanne Kroon is net terug van haar vakantie in Tel Aviv en heeft zich daar goed laten inspireren door de locale keuken. Vandaag deelt ze in de Pop-up Store van Forever 39 haar geheime recept voor verrukkelijke én gemakkelijke Oosterse paprika’s. Suzanne, brandt los!

 

Gevulde Oosterse paprika & Israëlische salade

Ingrediënten gevulde paprika’s voor 4 personen:

4 grote paprika’s

1 bosje koriander

500 gram rundergehakt (heerlijk ook met lamsgehakt)

Half pakje pakje Kofte harci van merk Baktat (mag ook andere kruidenmix zijn)

Half bakje champignons

3 tenen knoflook

250 gram biologische witte rijst (optioneel)

1 pakje Heinz tomaten blokjes naturel

Ui 

 

Bereidingswijze

Was de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit.

Leg ze in een ovenschaal en doe ze ongeveer 15 min op 250 graden op hete-lucht grillen (op de helft van de tijd even keren)

Als ze gegrild zijn (beetgaar) laat ze wat af koelen.

Kook ondertussen de rijst zoals op de verpakking staat aangeven.Mocht je koolhydraat arm willen eten kan je ook de rijst weglaten uit dit gerecht.

Bak het gehakt rul met de geperste knoflook, de ui en champignons.

Als het gehakt mooi rul is gebakken voeg dan de helft van het kofte kruidenmengsel toe. Meng goed en dan de gekookte rijst, pakje tomaten blokjes en koriander.

Proef of het naar wens is. Eventueel wat meer kruiden toevoegen of zout.

Je kan nu de geroosterde paprika’s vullen met het gehakt mengsel.

Na het vullen plaats ik ze altijd nog 10 minuten terug in de oven (hete lucht-grillen 250 gr), zodat de bovenkant een beetje krokant wordt.

 

Ingrediënten Israelische Salade (koolhydraatarm)

1 komkommer 

10 roma tomaatjes 

1 bosje peterselie

1 avocado

citroen

peper, zout,

extra verge olijfolie

ui (optioneel)

Meng in een grote saladekom de tomaat, komkommer,avocado en gehakte peterselie.

Besprenkel alles met olijfolie, citroensap, zout en peper naar smaak. 

Variatie

Maak de groenten klaar als hier boven beschreven, maar gebruik nu een dressing van tahin (sesampasta), verdund met citroensap en op smaak gebracht zout,peper. Verdun de dressing indien nodig met wat water of wat extra citroensap.

Lieve groetjes,

Suzanne

@kroon_suzanne

1