RELAXEN IN HET ROODE KOPER

Zin in een geweldig Nederlands hotel waar je met alle egards wordt ontvangen? Dan kan ik je het landgoed Het Roode Koper op de Veluwe van harte aanbevelen.

Het Roode Koper is een charmant hotel dat verscholen ligt in een prachtig natuurgebied. Denk aan bossen, heide en kalme watertjes. Een oase van rust voor deze (behoorlijk drukke) Randstedeling! Maar dat niet alleen: in Het Roode Koper kun je op niveau van deze idyllische omgeving genieten. Het is nl. een luxueus verblijf (aangesloten bij Relais & Chateaux) met prachtig warm ingerichte hotelkamers en dito (apart gelegen) koetshuizen, waar je met veel privacy kunt genieten van je comfortabele kamer of zelfs huis. Ideaal voor levensgenieters, wandelaars, fietsers en culinaire fijnproevers. Maar ook voor ruiters die op stap gaan met hun eigen paard, want op het landgoed is een manege en in de omgeving heb je prachtige routes. Ook kinderen zijn uiterst welkom.

mo roode koperMaar het hotel is meer dan alleen een standaard slaapplek op niveau. Zelden trof ik een accommodatie waar je zo gastvrij wordt ontvangen. Het begint al met de aankomst, als je enthousiast op de parkeerplaats wordt onthaald door het personeel. Verder is het hotel totaal niet stijf te noemen, ondanks alle egards. Lunchen in een van de huiselijke kamers met het bord op schoot? Geen probleem. Voetballen op het prachtige gazon met uitzicht op de rozentuin? Gewoon doen. De ballen liggen bij de receptie. Bij Het Roode Koper bieden ze nèt dat beetje extra, zoals bijvoorbeeld een boswandeling met de boswachter, die vervolgens wordt afgesloten met theedrinken midden in het bos. Uiteraard wel met porseleinen kopjes op een met linnen gedekte tafel!

roode koper 2Ook culinaire liefhebbers kunnen goed aan hun trekken komen. Sinds december heeft de keuken nl. een heuse Michelin-ster. De chefkok gaat los op huisgerookte zalm, rogvleugel met een mousse van kerrie, hert in deeg en ander lekkers. Wil overigens niet zeggen dat er geen bitterballen meer mogen worden besteld, want bij de familie Sörensen en haar ploeg staan de wensen van de gasten altijd voorop.

Kortom, Het Roode Koper is een (goed geheim gehouden) parel in een prachtige omgeving, met ontspanningsmogelijkheden voor iedereen; van zakenmannen tot culinaire smulpapen en van romantische stelletjes tot hele gezinnen. Een echte aanrader dus!