RETOURTJE PARIJS

Wat zijn Europese tripjes toch fijn. De reistijd is nooit te lang en de keuze is reuze, hoewel ik zeker mijn favorieten heb. Op deze shortlist staat ook Parijs en je snapt vast wel waarom. Je kan naar Parijs met de auto, alleen kan je op de route nog wel eens wat fileleed tegen komen (niet in de laatste plaats rond Parijs). En als je een beetje centraal gelegen hotel kiest, heb je natuurlijk geen auto nodig. Vliegen is ook niet echt handig, want dit duurt, met incheck en al, langer dan rijden.

thalys mo forever39.nlNee, dan de Thalys, wat een verademing. Op dit moment zoef ik in 2 uur en 37 minuten van Rotterdam cs naar hartje Parijs. Je kan kiezen voor verschillende klassen (en wel/niet met eten & drinken) en bijbehorende prijzen. Je koopt een kaartje vanaf 35 euro (enkele reis). Als je voor de eerste klasse kiest, heb je op het station zelfs een perfect verzorgende lounge, waar je in stijl kan wachten op de Thalys.  In de trein zelf is alles ook puik geregeld. We kregen, net als in het vliegtuig, keuze tussen 2 maaltijden en zojuist kreeg ik weer wat cakejes onder mijn neus geschoven. En ik kom net tot de ontdekking dat er een heuse bar is! Verder zijn de stoelen erg comfi en zijn er allerlei tijdschriften en krantjes tot je beschikking.

thalys mo jiami forever 39Ook is het lekker mensen kijken. Van knappe Franse zakenmannen in pak, tot allerlei fashionable ladies. Zo botste ik in de coupé zojuist tegen de super sympathieke Jiami aan. Voor dames die haar niet kennen; zij heeft een bijzonder succesvolle lifestyle blog voor tieners (zie www.jiami.nl en de foto).

Na Brussel gaat het gas erop en bereikt de trein enorme snelheden, zelfs tot 300 km per uur. Voor je het doorhebt zoef je, voordat je bij wijze van spreken de Vogue kan uitlezen, Parijs al binnen. Een perfecte manier van reizen dus. En oh ja, de treinbemanning zorgt er (op verzoek) voor dat er bij aankomst een taxi voor je klaar staat. Hoef je daar ook niet meer over na te denken en kan je jezelf rechtstreeks laten afzetten bij Colette of la Fayette!