RETURN TO SENDER

Vorige week was het zover: ik had een afspraak met powerwoman Katja Schuurman. We hebben het o.a. gehad over haar grote passie: het helpen van vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden. Dit doet ze met haar stichting Return to Sender. Lees snel verder voor alle ins en outs!

Katja Schuurman

La Schuurman behoeft in Nederland eigenlijk geen introductie. Sinds ze als Jessica doorbrak in GTST, is ze niet meer van de buis te slaan. Denk aan presenteerwerk voor MTV, BNN, NET5 en de KRO/NCRV, series en films als Costa, Allstars, Nieuwe buren of Vlucht 13. Maar ze schitterde ook in producties van wijlen Theo van Gogh. Tegenwoordig geeft ze op eigentijdse wijze een geslaagde invulling aan het programma Memories.

Return to Sender

Maar de veelzijdige Katja houdt zich niet alleen maar met ‘glitter and glamour’ bezig. Met ziel en zaligheid is zij sinds 2006 de drijvende kracht (samen met een gepassioneerd team!) achter het duurzame merk Return to Sender. De organisatie importeert prachtige producten, handgemaakt door (voornamelijk) vrouwen in ontwikkelingslanden. Hiermee verdienen deze vrouwen een eerlijk salaris. Zo hebben ze geen zorgen meer om eten en kleding en kunnen ze hun kinderen naar school laten gaan. Maar dat niet alleen. De winst die met Return to Sender wordt gemaakt, vloeit nl. weer terug naar de landen waar de producten vandaan komen. Hierdoor krijgen vrouwen en meisjes, via Plan Nederland, de kans om een opleiding te volgen. Echt een super goed initiatief dus!

Design artikelen

Ooit begon dit merk kleinschalig met grappige, etnische artikelen die exclusief verkrijgbaar waren bij een Nederlands warenhuis. Maar kleine meisjes worden groot. Afgelopen jaar is RTS een nieuwe weg ingeslagen met een uitbreiding van het assortiment. De focus ligt nu zowel op symbolische als design producten die samen met de producenten zijn ontworpen door gevestigde Nederlandse designers. Zo zijn er aansprekende producten van de hand van Floris Hovers, Christien Meindertsma, Laura de Monchy en Omar Munie. Maar alles is nog steeds handgemaakt door veelal vrouwelijke vakmensen die het geld echt goed kunnen gebruiken.

Hebbedingen uit de nieuwe collectie

Nu ben je vast razend benieuwd welke leuke spullen er allemaal in het assortiment zitten. Kijk je mee naar mijn favorieten?

 

Zachte kussenhoezen van Merinowol 49,95 euro
Ze hebben ook allerlei notitieboekjes met gezellige motiefjes 8,95 euro

 

return to sender
Slinger ’the Wave Garland’ 29,95 euro. Ik heb hem zelf ook, deze vrolijke unit!

 

wandhaken in allerlei vormpjes en kleurtjes 17,95 euro
En wat dacht je van kekke armbanden van designer Laura de Monchy? Vanaf 26,21 euro

Alle artikelen zijn te koop via de website van Return to Sender

Ps: binnenkort plaats ik het interview dat ik met Katja had. So stay tuned!