SOPHIE WIERENGA’S STIJL

Bij Forever 39 houden we van powervrouwen met een goede smaak & lifestyle. Deze keer: Sophie Wierenga- Heintz. Zij is advocaat in Rotterdam bij het kantoor Kneppelhout & Korthals. Ze verklapt aan Forever 39 o.a. de schoonheidsgeheimen van haar moeder, die al dik in de 70 is, maar er nog steeds prachtig uitziet.

Sophie, waar word je echt blij van?

Ik word blij van heel veel verschillende dingen.  Van de drukte van de stad (waar ik middenin woon), tot de rust van de natuur tijdens een dag op het water. Van eindeloos borrelen en stappen met vriendinnen tot het zondagochtendontbijt met de familie. En van een mooi schilderij in het Rijks tot het perfecte plaatje bij mij aan de muur.  Zo heb ik laatst van vriendinnen voor mijn verjaardag een prachtig maar immens fotoschilderij (180x 160) gekregen van Audrey Hepburn.  Elke keer als ik daar naar kijk dan moet ik glimlachen.  Verder word ik ook altijd heel blij als de zon schijnt in het weekend. Dan spring ik uit bed om zoveel mogelijk dingen te gaan doen.

Welk advies wil je andere vrouwen geven?

Blijf jezelf. Dit klinkt vanzelfsprekend maar het is in sommige situaties reuze moeilijk. Zo zal je merken dat hoe meer je jezelf bent, hoe gemakkelijker de dingen gaan en hoe gelukkiger je wordt.

Hoe heb je bereikt waar je nu bent?

Advocaat wilde ik al worden voordat ik precies wist wat dat inhield. Vermoedelijk vond ik het wel een interessant woord. Het punt aan de horizon was hierdoor echter wel al vroeg bepaald en de route er naar toe was duidelijk. Die route was overigens op onderdelen wel wat ‘bumpy’. Zo hielp de economische crisis na 9/11 niet echt mee bij het vinden van een baan. Door het punt aan de horizon niet uit het oog te verliezen ben ik uiteindelijk toch terecht gekomen in de advocatuur en daarmee al jaren reuze happy.

Wat is je Guilty pleasure?

Guilty pleasures heb ik niet. Maar pleasures daarentegen te meer. Ik werk hard en ik sport regelmatig. Daarom mag ik mijzelf af en toe best het een en ander op shop- en snoepgebied veroorloven….de mini dark-magnum bijvoorbeeld…mmmmm to die for!

Met wie zou je een avondje willen stappen?

Nou zou ik natuurlijk ‘Hilary Clinton’ kunnen zeggen omdat ik haar drijfveren wel zou willen weten, maar eigenlijk ga ik veel liever ongecompliceerd stappen met vriendinnen.

Beautips?

Mijn moeder is over de 70 maar ziet er, zonder dat er een ingreep aan te pas is gekomen, minstens 20 jaar jonger uit dan dat ze is werkelijkheid is. Uiteraard heb ik haar wel eens naar haar beautygeheim gevraagd. Wat zij mij van jongs af aan op het hart heeft gedrukt zijn drie dingen;
-om de zes weken naar de schoonheidsspecialist;
-je gezicht zo min mogelijk in de volle zon;
-en vergeet je nek en decolleté niet in te smeren met dag/nacht crème; regels die ik braaf volg. De crèmes van Maria Galland zijn mijn favoriet

Favo’s?

Ik heb een vesten-tic. Ze hangen in alle soorten en maten in mijn kast. Momenteel is een dik wollen oversized vest van Repeat mijn favoriet.  Je kan mij er in het weekend in uittekenen. Een klassiek wit shirt van American vintage, spijkerbroek en sneakers of ballerina’s eronder en klaar. Mijn ballerina’s zijn overigens sinds jaar en dag van het merk ‘French Sole’. Zij hebben nl. echt een droom collectie.

Wat staat er op je wishlist?

Hoge bruin suède laarzen met een flinke hak…. Heb de perfecte laars wel al in gedachte maar helaas nog niet gevonden…….hoewel ik laatst wel een aardig exemplaar bij Jimmy Choo zag staan…..

Favoriete weekendindeling?

Vrijdagavond en zaterdag plan ik altijd vol met leuke afspraken om vervolgens op zondag volledig tot rust te kunnen komen. Dat laatste doe ik het liefst in de buitenlucht.

Dank je wel, Sophie Wierenga!