STORIES #7: SARDINIE

Hiiiiiii, heb je een leuke vakantie gehad? Ik wel! We zijn afgelopen week in Sardinië geweest en dat was werkelijk top. Wat een prachtig eiland! Misschien is het zelfs wel het meest bijzondere plekje in Europa, denk ik. Kijk je mee met mijn mooie foto’s?

We gingen met zo’n enorme ferry van Zuid-Frankrijk (Toulon) naar Sardinië. Een feestje op zich!

Na de afvaart gingen we lekker eten aan boord. Ik waande me de hele tijd in een aflevering van Love Boat :-).

heeft u ook Pasta?
Onze hut

De eerste plaats waar we op Sardinië verbleven was Porto Cervo. Dat is een soort mini Saint-Tropez, maar dan op zijn Italiaans. In de zomer is er behoorlijk veel reuring, met flamboyante Italianen en hun mooie dametjes. Maar nu hadden we zo ongeveer het hele dorpje voor ons zelf.

In de baai van Porto Cervo
Alle dure winkeltjes waren al in winterslaap
Zo’n cute, geel Fiatje 500 vraagt natuurlijk om een foto!

Vlakbij Porto Cervo liggen de Maddalena’s. Dat zijn prachtige eilanden, waar we met de stoomboot naar toegingen.

zou niet misstaan voor De Intocht, toch ;-)?

Kijk nou, wat mooi
Geen föhn nodig op de Maddalena’s

Na zo’n prachtige dagje met de boot naar de eilanden, hadden we wel zin in een hapje en een drankje. Hoe leuk was het dat ik die avond een flesje ‘Monica di Sardegna’ geserveerd kreeg? De ‘Monica’ bleek de locale druif te zijn en tja, daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen…

Nog 1 slokje Monica dan, hik?

Ik dacht eventjes dat ik te veel aan de Monica had gelurkt, maar het was toch heus een everzwijntje dat ons na afloop welterusten kwam zeggen. Hakuna Matata!

De volgende dag reden we naar de baai van Capriccioli. Ik denk het mooiste strand wat ik ooit heb gezien. Blauwe lucht, kristal helder water en een prachtige schittering in de zee. Hier MOET je echt een keer heen in je leven, beloofd? Kijk maar naar de foto’s.

het water was warm genoeg om pootje te baden
Troppo bello!!!

Na dit paradijselijke strand was het tijd voor de volgende plek. We gingen naar het plaatsje Castelsardo, dat is gebouwd om een oude burcht.

Alghero stond daarna op het programma. Een pittoresk stadje dat een beetje aan Barcelona doet denken. En je kan er meer dan heerlijk eten. Ik at er goddelijke tonijn. Om van de (verse!) porcini, dat zijn locale paddestoelen, maar niet te spreken…

links de porcini, rechts de tonijn. Yummy!!!!!!!

We logeerden die avond even buiten Alghero, in een resort pal aan zee. Zon, zee, een adembenemend uitzicht en comfortabele ligbedjes, wat wil je nog meer???

Snel even wat verantwoorde Instagram plaatjes schieten

Helaas kwam ook aan deze fantastische vakantie weer een eind. Maar wat hebben we genoten van het prachtige Sardinië! En de plannen voor een volgend bezoekje zijn alweer in de maak. I’ll be back!

x Mo