SUNNIES SPECIAL

Benieuwd naar de trends op het gebied van zonnebrillen dit seizoen? De styliste van Forever 39, Selma Cuppers, heeft het allemaal weer voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Here comes the SUN

Oh wat genieten we toch van die heerlijke zonnige dagen en de zomer is nog maar net begonnen !! We gaan massaal hip & happening naar alle beachclubs, festivals & BBQ’s, dus niet onbelangrijk om de laatste trends op het gebied van zonnebrillen te weten 😉

Er zijn zoveel “regeltjes” en meningen over wat nu een goede zonnebril is. Niet iedereen heeft dezelfde vorm gezicht, noch staat iedere zonnebril iedereen even goed. Er zijn wat algemene tips & trucs te vinden over waar je met je vorm gezicht op moet letten. Het nadeel hiervan, vind ik persoonlijk, dat sommigen echt alleen naar deze “regeltjes” kijken en letten in plaats van even goed te checken in de spiegel. Dat is immers de beste raadgever (en mocht je je eigen mening niet helemaal vertrouwen, neem een lekkere kritische vriend(in) mee). Zo heb ik een vriendin die ervan overtuigd is dat een goede zonnebril er eentje is waarbij je je wenkbrauwen niet kan zien. Zij komt er prima mee weg, maar aangezien ik een nogal petieterig klein vrouwtje ben, gaat er in mijn geval de zonnebril er met het meisje vandoor…. Niet doen dus! Zeker ook omdat de wenkbrauw erg belangrijk in het straatbeeld is en de visagisten er helemaal op los gaan. Dus als je ’s ochtends een half uur aan je wenkies hebt gewerkt is het toch zonde dat je deze moet verbergen achter je zonnebril.

Qua kleur en vorm mag je dit seizoen helemaal los gaan. Pastel tinten doen het goed en dan hebben we het vooral over zacht roze en lichtblauw. Combineer dit met fijne monturen en voilà je hebt een trendy exemplaar te pakken. Brillen met een knipoog naar de ’50 & ’60 doen het erg goed. Zoals altijd geef ik hierbij wel de tip om voor dit soort brillen niet de hoofdprijs te betalen. Trendy brillen zijn super leuk, maar ook weer met enkele seizoenen gedateerd. Investeren in goede sunnies is prima, maar kies dan voor klassiekers, zoals de pilotenbril van RayBan of het welbekende model van Dior.

Nog een “handige” tip, die ik altijd toepas bij het passen van een bril….. In de winkels hebben ze het licht hierop aangepast (of te donker of erg mooi warm licht). Kom je buiten of zie je jezelf terug op foto’s dan ben je soms iets minder blij met wat er op je neus staat. Ik neem vaak een selfie met mijn nieuwe sunnies, dan weet ik gelijk of ik tevreden ben met wat ik zie op de foto.

Ik wens iedereen een heel zonnige zomer toe en ik zou het leuk vinden als jullie me foto’s toesturen met jullie nieuwe sunnies !!

xo, Selma

Styling advies & garderobeplanning:

selma.cuppers@me.com

mob: 06-27456274