YES! VAKANTIE!

Zo nu en dan houdt Mo je op de hoogte van haar sabbatical in Zuid-Frankrijk. Heerlijk even een jaartje wat gas terugnemen in een prachtige, zonnige omgeving. Lees snel verder hoe het haar vergaat!

“Mama, mama,  je moet dit écht zien”, roept mijn jongste dochter trots, terwijl ik een groot en kleurrijk schrift onder mijn neus krijg geduwd. Ik open het meteen en zie vers gefabriceerde schoolwerkjes waarop ter goedkeuring allerlei stempels staan.  “Tres bien” en “excellent” zijn termen die ik tegenkom en ik begrijp dat ik te maken heb met een soort kleuter kleurrapport. Vandaag begint de herfstvakantie en dat houdt blijkbaar ook hier in dat er rapporten mee naar huis komen. En ze doet het dus goed, net als haar oudere zusje trouwens. Ik ben echt mega trots op mijn 2 oogappeltjes die zich hier vrijwel moeiteloos weten te handhaven.

1-florenceJeetje…. al weer herfstvakantie. De tijd lijkt hier wel voorbij te vliegen. Alsof het vorige week was dat we met knikkende knieën de kinderen afzetten bij het Franse schooltje voor hun eerste schooldag. Maar dat was ruim 7 weken geleden en nu zijn we al weer toe aan de eerste vrije periode. De kinderen zijn maar liefst 2 weken vrij, een mooi moment dus om ergens op vakantie te gaan. We hebben bedacht gewoon even naar Toscane te rijden. Dat is ook echt een voordeel van het wonen in het Zuiden: je vindt, zonder ingewikkeld te doen, de meest leuke bestemmingen op korte afstand. Zo hebben we nog op ons lijstje Barcelona, Genève en misschien Rome. En deze keer zijn dus de glooiende, groene heuvels van Toscane de eindbestemming.

Fijn, om even lekker weg te gaan. Sowieso ben ik altijd in voor leuke tripjes, maar het is ook goed om even in de slow motion te gaan. Ja, je hoort het goed. Kan me voorstellen dat dit je misschien een beetje gek in de oren klinkt (ik ging immers op sabbatical), maar toch is het zo. Want ondertussen vullen, ook hier, de dagen zich vanzelf. Weliswaar in een iets relaxter tempo dan in Nederland, maar evengoed heb ik hier nog geen moment gedacht ‘wat zal ik vandaag eens met mijn leven gaan doen’. Daarbij helpt natuurlijk ook niet echt dat ik afgelopen periode zo ongeveer elke 2 weken in Nederland was. Dus neemt die stapel ongelezen Vogues en Elles inmiddels een gevaarlijke hoogte aan, ben ik nog steeds niet begonnen met mijn yoga én karatelessen en is van mijn verdiepingscursus Frans nog weinig terecht gekomen.

Begrijp me niet verkeerd, het is hier absoluut heerlijk. Maar ik had mezelf toch echt voorgenomen om het tijdens dit sabbatical jaar wat rustiger aan te doen. En vooral dingen te doen die ik zélf echt graag wil doen. Maar dadelijk is het jaar voorbij gevlogen en ben ik nog steeds nergens aan toegekomen. Voor je het weet sta je weer met man, kinderen en koffers in Nederland en vraag je jezelf af wat je nu allemaal precies hebt gedaan afgelopen jaar. En vooral: wat niet!

Kortom, ik schreef er al eerder over: het is een goed moment om de sabbatical naar een volgende level te brengen. Ik neem mezelf dan ook voor om na de vakantie nu écht prioriteit te geven aan mijn persoonlijke wensenlijstje. De sabbatical was al ‘bien’, maar komend trimester gaan we keihard voor het stempel ‘excellent’! To be continued.

Liefs vanuit Florence,

? Mo

img_4386