YUMMY AUBERGINE MET VERSE PESTO

Lekker, lekker, check dit originele aubergine gerecht van onze pop-up kok Suus Kroon! Uiteraard gemakkelijk te maken en geen zware aanslag op de slanke lijn, precies zoals jullie van haar gewend zijn.

Gegrilde aubergine met roquefort, rucola pesto & gemarineerde tomaatjes.

Dit zomerse gerecht is heerlijk voor bij de Bbq als bijgerecht maar kan ook als lunch salade gegeten worden.
Het makkelijk te bereiden en zeer smaakvol het ideale zomer gerecht voor in de tuin.

Ingrediënten:

1 Aubergine,
handvol roma tomaatjes,
pijnboompitjes,
Roquefort,
basilicum voor garnering,
70 gram rucola,
2 teentjes knoflook,
parmezaansekaas,
extravierge olijfolie
peper,zout

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan.
Hak ze in een keukenmachine samen met de rucola, de geraspte parmezaan en 1 knoflookteentje.
Mix en schenk er olijfolie bij tot de pesto de gewenste dikte heeft (hak het niet te fijn).
Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de kleine tomaatjes in mooie plakjes en laat ze marineren in een theelepel extra verge olijfolie met peper,zout en een gehakt knoflook teentje.

Was de Aubergine en halveer hem over de lengte en leg de snijkant op de snijplank.
Snijd met een scherp met gelijkmatige dunne plakken.
Verwarm de grillpan bestrijk de aubergine met wat olijfolie en gril ze mooi aan beide kanten zodat er een ruitpatroon ontstaat.
Laat ze afkoelen en besprenkel er wat peper,zout en extravierge olijfolie op.

Leg de plakken gerilde aubergine dakpansgewijs op een bord. Rangschik daarover de gemarineerde tomaatjes, pijnboompitjes en wat stukjes roquefort. Garneer het geheel tot slot met wat basilicum blaadjes.

BON APETIT!

xoxo Suus

Ps: zin in meer recepten van Suzanne? Check dan haar account op insta: @suusthekitchenbitch