YUMMY! LINZENSALADE MET ZOETE AARDAPPELCHIPS!!!

Lekker, verantwoord én gemakkelijk te maken, wat wil je nog meer? Deze linzensalade met zoete aardappelchips en halloumi van Pop-up kok Suus Kroon moet je echt maken. Zóóóó lekkûûhh! Suus, vertel snel hoe het moet!

Spinazie, Linzen salade met zoete aardappel chips & gegrilde halloumi

Ingrediënten:

Flinke hand baby spinazie,
1 zoete aardappel,
Roma tomaatjes,
Kalamata olijven,
Gekookte linzen (Om het mijzelf wat makkelijker te maken qua voorbereidingen heb ik deze keer gekozen voor voorgekookte linzen).
Knoflook,
peper,zout,
Balsamico azijn,
Olijfolie
Klein beetje honing (optioneel)
Haloumi (grillkaas )

Bereidingswijze:

Geroosterde tomaatjes

Verwarm de oven op 200-220 graden. Halveer de tomaatjes en doe ze in een ovenschaal met wat knoflook, peper, zout en olijfolie. Bak ze gedurende 15-25 minuten.
Hoelang precies is afhankelijk van de grootte en rijpheid.
Heb je voldoende tijd? Zet dan de oven wat lager (160 graden) en verwarm ze (ruim) een uur.
Hierdoor worden ze nóg lekkerder.

Was de zoete aardappel en snijd met het mes hele dunne, gelijkmatige plakjes van ca. 1,5 mm. Als je het lastig vindt met het mes gelijkmatige plakjes te snijden, dan kan je ook een mandoline gebruiken of een dunschiller.

Zoete aardappel chips

Verwarm de oven voor op 180 °C op de hete lucht stand.
Leg een velletje bakpapier op de bakplaat en verspreid de aardappelschijfjes over de bakplaat. De schijfjes mogen dicht bij elkaar liggen maar elkaar niet overlappen.
Smeer een beetje olijfolie op ieder schijfje met behulp van een kwastje.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de schijfjes gedurende ca. 8 minuten totdat ze een beetje beginnen in te drogen maar nog zeker niet bruin zijn aan de bovenkant. Haal de bakplaat uit de oven en zet de oven op 135 °C.
Draai alle aardappelschijfjes om
Bak de aardappelschijfjes nog 25 tot 30 minuten op 135 °C
Hou je over dan heb je meteen een gezonde snack alternatief ?

Overige producten

Maak de dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, beetje honing, peper en zout.

Pak een mooi bord en leg daar vast de baby spinazie op met de linzen, olijven en de geroosterde tomaatjes.

Snijd ondertussen de halloumi in plakjes van ½ à 1 cm dik (ik haal uit 1 stuk 4 plakken).
Doe dit voorzichtig, want de kaas is breekbaar.
Zet een grillpan op het vuur en laat die goed warm worden.
Smeer de plakken in met beetje olijfolie en leg de plakken Halloumi in de grillpan en bak ze aan beide kanten zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat.
Na 2 minuten draai je de plakjes voorzichtig. Na nog 1 minuut zijn de plakjes super mooi gegrild.

Leg deze op de salade en maak de salade af met de dressing en de zoete aardappel chips. Garneer het bord tot slot met een takje mint.

Eet smakelijk !

ageless chicksxoxo Suus

 

Ps: zin in meer recepten van Suzanne? Check dan haar account op insta: @suusthekitchenbitch