POWERWOMAN YVONNE SORENSEN

Regelmatig biedt Forever 39 het podium aan powerwomen met een goede smaak en/of een interessant verhaal. Deze keer: Yvonne Sørensen. Zij is oprichter van het gerenommeerde Rotterdamse advocatenkantoor Sørensen Advocaten, dat is gespecialiseerd in arbeidsrecht. Yvonne is een toonaangevende advocaat, ziet er altijd piekfijn verzorgd uit en heeft een positieve kijk op het leven. Genoeg reden dus om Yvonne eens nader aan de tand te voelen voor onze Pop-up Store!

yvonne sorensen

Yvonne, vertel eens hoe je hebt bereikt waar je nu bent

Iets doen wat je leuk vindt, dan word je er vanzelf goed in en houd je het vol. Je kunt niet hard en vol vuur werken in een vakgebied dat je niet goed ligt.
Ik heb ook altijd hele goede en leuke mensen om me heen gehad die mij bij tijd en wijle hebben geholpen en in mij hebben geloofd, die mij dus kansen hebben gegeven. Daar ben ik dankbaar voor. Ik heb die kansen ook graag aanvaard.

Welk advies heb je ter inspiratie voor anderen?

Blijf niet in het pierenbadje zitten want dan leer je nooit zwemmen.
Doe ook de dingen die je eng of spannend vindt, stretch jezelf regelmatig want anders wordt je mentaal stijf. Ga reële uitdagingen niet uit de weg. Ben niet bang voor je eigen succes, ben blij en trots dat je iets aan de wereld en mensen toe te voegen hebt.
Geniet ook regelmatig van je succes en deel het met anderen door jongeren op te leiden, een kans te geven en te begeleiden.
Uiteindelijk heeft de jeugd de toekomst dus het is belangrijk dat zij goed worden opgeleid en getraind.

yvonne sorensen

Wat zijn jouw beautygeheimen?

Ik zorg altijd voor een standaard verzorging, no matter what. Deze houdt in; altijd mascara en lipgloss. Met deze eenvoudige producten geef je jezelf in een handomdraai nét dat tikje meer. En verder zweer ik bij gelnagels. Hoe heerlijk is het om altijd mooie nagels te hebben, dat staat zo verzorgd! Ook ben ik gek op goldie oldie ‘Touche Eclat’ van Yves Saint Laurent, de heerlijke allesbedekker voor als het nodig is. En last but not least: oogpotloden van Mac. Deze zijn lekker zacht, hebben een kleine glinstering en blijven echt de hele dag zitten.

yvonne sorensen

Favo’s

Hoog op mijn wensenlijstje stond jarenlang een mooie lammy. Ik ben er tijden naar op zoek geweest en uiteindelijk is mijn ‘match in heaven’ gelukt. Hij is heerlijk warm en zacht en bovendien zeer stylish. Alles wat een jas dus nodig heeft.

Verder ben ik gek op mooie oorbellen, bijvoorbeeld van Lott en Miccy’s(zie hieronder). Bij deze merken slaag ik eigenlijk altijd en met oorbellen haal je simpel je hele outfit op.

yvonne sorensen

 

yvonne sorensenOok ben ik dol op de tassen van Lancel, bijvoorbeeld in mooi krokoleer. Deze tassen zijn modern met een klassieke twist en maken je look in 1 keer ‘sophisticated’. Ze passen ook nog eens overal bij en ze zijn lekker groot, helemaal goed dus.

Leuke vrouw

Qua vrouwen vind ik onze koningin Maxima leuk. Het lijkt me gezellig om een keertje met haar op stap te gaan, want volgens mij is ze erg spontaan en vrolijk. Daarbij is het natuurlijk boeiend om een keer uit haar mond te horen wat zij nu allemaal meemaakt, zo op de dag. Angelina Jolie en Linda de Mol vind ik ook leuk en stoer, volgens mij kan je daar hard mee lachen.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

yvonne sorensenIk werk door de week veel en het weekend is dan ook echt gereserveerd voor mijn gezin, vrienden en familie. We zijn in het weekend vaak bij elkaar en zijn zeer aan elkaar verknocht. Ik ben verder dol op de natuur, dus in het weekend probeer ik vaak even ergens een wandeling te maken met de hond. Maar een goed verzorgd hapje eten is ook zeker aan mij besteed. Mijn favo plekje in Rotterdam is FG Foodlabs van Francois Geurts, waar lekker en experimenteel wordt gekookt. In Amsterdam ga ik vaak naar de Seafoodbar. Heerlijk vis eten in een mooie omgeving. Allebei een aanrader!

 

Heb je nog iets te wensen?

Loads!! Er valt nog zoveel te beleven en te doen. Mijn wens is dus : meer tijd. Dat ik nog lang zulke leuke cliënten mag bedienen en leuke zaken doe. Over 10 jaren wil ik graag wat uit het vuur van de advocatuur meer de mediation in. Dat lijkt mij een hele leuke aanvulling op mijn praktijk. Ondertussen wil ik vaker per jaar op vakantie met mijn man en kinderen, want rust en nieuwe ervaringen zijn nodig om afstand te nemen en te relativeren. Opladen en met frisse inzichten de problemen oplossen van cliënten. En ik wil ook meer met vriendinnen doen want dat is supergezellig.
Kortom: tijd. 🙂

Dank je wel, Yvonne Sorensen!