Het restaurant La Rive bevindt zich in het souterrain van het gebouw, op hetzelfde niveau als de waterlijn. ’s Zomers kan je heerlijk het aperitief gebruiken op de veranda, met uitzicht op het interessante Amsterdamse waterleven. Wij hadden samen met onze goede vrienden uit Rotterdam een tafel aan het raam met vol uitzicht op de passerende boten.
We namen de aftrap met een glaasje champagne van het huis Ruinart. Dit is toevallig ook mijn lievelingschampagne, dus een schot in de roos. Het uitzoeken van de wijnen is verder een evenement op zich. Het assortiment is verdeeld over de 2 enorme boeken, waarvoor de kelner eerst een speciaal bankje neerzet. Het ene boek bevat gewoon goede wijnen en het andere boek beschrijft het crème de la crème van de geplette druifjes. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere jaren van de wijnchateau’s Margaux en Petrus (een fles uit 1982 heb je al voor € 7.500 ……..).
Dan de kaart. Het is de bedoeling dat je kiest voor een menu met 5 of 6 gangen. Het menu is opgebouwd volgens een links- of rechtssysteem, in mooiere woorden: in de Rive gauche of droite (mocht je vroeger bij Franse les niet zo hebben opgelet; ‘rive’ betekent oever). Het linkerdeel is meer georiënteerd op de vleesliefhebbers, met eend en wild. Visliefhebbers kiezen eerder rechts, met schelpdieren en allerlei zwemmende lekkernijen.

Wil je minder rimpels? Of dikker haar? Begin dan van binnenuit met het stimuleren van de collageenaanmaak. Klik hier voor meer informatie.