BARCELONA TIPS

Barcelona is altijd een goed idee. Ik bracht onlangs weer een bezoekje aan deze prachtige stad en het was heerlijk. Weten wat mijn favoriete eetplekjes zijn? Lees dan snel verder!

Boca Grande

Bij Boca Grande zit je letterlijk en figuurlijk goed. Het is een prachtig restaurant, waar je geheel in stijl kan genieten van het wat luxere eet-en drinkwerk. Er heerst een sjieke, cosmopolitische sfeer, waarbij een goed glas champagne in de hand zeker niet misstaat. Maar vlak de cocktails ook zeker niet uit! Verder lachen bij binnenkomst de verse vis, oesters en schaaldieren je al toe vanaf hun ijsbedje in de grote vitrines. Zeker een aanrader dus om daar ‘iets met vis’ te bestellen.

flax and kale passage
gezond watertanden bij Flax and kale

Flax and Kale

Dit restaurant, dat vlakbij de Ramblas ligt, is bij uitstek mijn lievelingsrestaurant in Barcelona. Denk aan de Vegan Cuisine, maar dan de versie 2.0. Het is allemaal enorm verantwoord, maar zeker niet saai of smakeloos. Van bijvoorbeeld de spelt-tuna taco’s kan ik ’s nachts wakker liggen. Of de pompoen ravioli met kurkuma. Yummy! En natuurlijk neem je er een (h)eerlijke smoothie bij, of een gezond sapje. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch en diner, dus een bezoekje valt gemakkelijk in te plannen. Wel reserveren, want je bent niet de enige die deze parel kent!

Informal by Marc Gascons

Geweldig eten doe je in het Serras hotel. Hun restaurant Informal heeft inmiddels een Michelin-ster veroverd en dat snap ik best. Evengoed hebben ze ‘normale’ kost op de kaart staan zoals boterzachte biefstuk, of risotto. Maar er zijn ook iets exclusievere hapjes zoals kreeft en bereidingen van zee-egel. Gelukkig is deze hotspot nog heel betaalbaar en kan je van alles ook een halve portie krijgen. Kortom, een aanrader!

flax and kale passage
Kunstzinnig toeven bij 4Gats

4Gats

Dit bijzondere restaurant zit verstopt in een duister steegje, maar is het zeker waard om een bezoekje aan te brengen. Lekker nostalgisch en traditioneel Spaans eten. Dus ja, hier kan je absoluut terecht voor tapas. Ze hebben een informele bar waar het goed toeven is en waar een vrije en kunstzinnige sfeer hangt. Ze hebben ook een restaurant waar het (iets) formeler is, maar nog steeds gezellig. Het bestaat al sinds 1897 en kende o.a. Gaudi en Picasso tot haar klandizie. Oeh… wat zou ik graag 100 jaar kunnen teruggaan in de tijd (I lóóóóve Picasso!). Mijn favo schilder heeft zelfs de menukaart ontworpen, die tot op de dag van vandaag nog wordt gebruikt.

 

flax and kale passage
Een onweerstaanbaar Macha-thee ijsje van Flax and Kale <3

Flax and Kale Passage

Yes, nog een Flax and Kale! Dit restaurant is net open en heeft dezelfde filosofie als haar grote zus vlakbij de Ramblas. Dus ook hier kan je terecht voor gezond, verantwoord eten, zonder dat je jezelf een geitenwollensok voelt. In het nieuwe filiaal hebben ze geen herhaling van zetten willen doen, maar een eigen twist gegeven aan de invulling van de kaart. Denk aan oosterse gerechtjes zoals Sushi en Dim sum, maar dan op zijn Vegan’s. En grapjes, zoals een nagebootste oester in zijn schelp met schuim. Haha, I like! Ook kan je er terecht voor gezonde pizza’s, hoewel ik daarvan eerlijk gezegd iets minder was gecharmeerd. Evengoed een leuk, eigentijds restaurant dat zeker de moeite waard is.