TAKE ME BACK TO BARÇA!

Barcelona. Op de 1 of andere manier was ik nog nooit eerder hier beland (behalve een keer op doorreis, maar dat telt niet) maar omdat we dit jaar in Zuid-Frankijk wonen is het zo maar mogelijk om even met de auto gezellig een paar daagjes naar Barcelona te gaan. Ik reed er vorige maand in een rechte lijn naar toe en liet me aangenaam verrassen door de veelzijdigheid van deze metropool. Barcelona is nl. dé plek om te genieten van prachtige architectuur, eens goed je slag te slaan met shoppen, of om te relaxen aan het strand onder een palmboom. En last but not least, het is er bijna altijd lekker weer. Toen wij er eind december waren, zwommen er bijvoorbeeld nog gewoon dametjes in badpak heerlijk in zee.

Eigenlijk is het een must voor iedereen, om die prachtige ramen van Gaudi’s Sagrada Familia eens in het echt te zien. Die lichtinval…… niet te evenaren! En uiteraard is een bezoekje aan park Guell ook meer dan de moeite waard.

Verder is relaxed vertoeven in een stad waar ongeveer heel de wereld al een keer is geweest, want ik had een waslijst aan ‘must eat and drink’ onder mijn arm. En ik kan je vertellen, daar zaten echt pareltjes tussen.

 

Een bijzondere hotspot is bijvoorbeeld eetetablissement El Nacional aan de Passeig de Gràcia. Alleen voor insiders, want het zit goed verstopt. Als je eenmaal de prachtige ingang hebt gevonden, zul je aangenaam verrast worden door het cosmopolitische interieur. Het is bovendien het grootste horeca-complex van Spanje, maar door een vernuftige indeling is het bijzonder sfeervol. In de ruimte zijn maar liefst 4 verschillende restaurants met evenveel verschillende kaarten. Super leuk om er, na een dagje shoppen/ staren naar gevels, een cocktail te drinken of te eten bij een van de restaurants.

 

Een absolute aanrader is ook het drinken van een borrel in het trending W-hotel. Dit markante hotel ligt pal aan zee en kent meerdere plekjes om even lekker neer te ploffen. In bijvoorbeeld de Eclipse-bar op de 26e verdieping heb je prachtig uitzicht en kan je op je gemak een cocktail kiezen van de uitgebreide kaart. En ’s zomers kan je hier natuurlijk lekker buiten chillen aan een van de zwembaden. Oh ja, je moet wel van dj’s houden want in zo ongeveer alle ruimtes staan draaitafels en komen de swingende beats je tegemoet.

En heb je wel eens gehoord van ‘Flax and Kale‘? I love it! Dit restaurant maakt de heerlijkste gerechten gebaseerd op vooral groenten met een (kleine) bijrol voor vis. Saai? No way, ik moest mezelf bedwingen om niet alle gerechten dubbel te bestellen. Denk aan heerlijke pompoen ravioli, avocado taco’s met tonijn en smashing smoothies. Het beviel zelfs zo goed, dat we het ontbijt in het hotel gewoon skipten en regelrecht na het opstaan een taxi namen naar Flax & Kale. Voor nog maar een portie huisgemaakte kokosyoghurt (nooit eerder gegeten, maar zóóó lekker!), overweldigende schalen met biologisch fruit van de markt en roerei met feta, champignons. Yummy! Trust me: alleen dit restaurant is al een bezoekje aan Barca waard.

Kortom, we hebben enorm genoten en ik kan je dan ook echt aanraden om (weer) naar Barcelona te gaan. En met Transavia, KLM of Vuegling ben je er toch zo? Ik sluit trouwens niet uit dat wij in het voorjaar weer de auto pakken voor een heerlijk weekendje in deze Spaanse kustplaats. Adiós Barca!