BEUGELBEKKIE #1

Nee, don’t you worry, we gaan het hier niet hebben over beugels voor pubers en andere minderjarigen. Ik denk er nl. over om zelf een beugel te nemen. Al sinds mijn schooljaren popt het item “beugel” regelmatig op. Ik was denk ik een jaar of 10, toen de tandarts mij adviseerde om een beugel te laten aanmeten om mijn ietwat scheve tandjes weer in het gareel te krijgen. In die tijd zag ik dat echter helemaal niet zitten, want ik vond zo’n ding behoorlijk suf. Het hielp ook niet mee dat ik diverse klasgenootjes had met zo’n Drakenstein buitenboordbeugel (weet overigens niet of deze gruwelijke dwangbuizen nog steeds worden gebruikt, want ik zie ze eigenlijk nooit meer). Dus ik wees een beugel resoluut af.
Jaren later, toen ik met werken begon, begon ik mij toch een beetje te ergeren aan mijn speelse tanden. Maar, zo aan het begin van je carriere, ben je toch wat meer geneigd om onder de radar te blijven en vooral niet te veel af te wijken van het reguliere plaatje. Kortom, ik vond het dus niet verstandig om in deze periode een beugel te nemen. De beugel raakte nog meer naar de achtergrond toen ik vaste verkering kreeg met een kerel die juist mijn tanden wel charmant vond (en vindt: we zijn inmiddels getrouwd!).
Toch gaan ze mij steeds meer irriteren, deze vrolijke, doch scheve vrienden. En ik heb dan ook een resolute beslissing genomen: ik ga een beugel nemen! En ik blijk niet de enige te zijn, als ik zo rondkijk in mijn omgeving. Een beugel is trending. Ben nu druk bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden en zal jullie regelmatig van mijn bevindingen op de hoogte houden. To be continued….