REVIEW BLACK LUSTER MASK

Rustig maar, ik ben het. Nee, ik probeer geen statement te maken in verband met 5 december ;-). Wat ik dan aan het doen ben? Ik test hier het Black Luster Mask van Milky Dress. Dit is niet zo maar een masker. Het is zwart (maar dat had je vast al gezien), zit boordevol goede mineralen uit de Dode Zee en je gebruikt een magneet om het er weer af te halen. Lees hier alle ins en outs over dit bijzondere, magnetische masker.

Black Luster Mask

Het Black Luster Mask wordt gemaakt door de Koreaanse producent Milky Dress. Het is dus een zwart masker. Maar daarmee houdt alle gelijkenis met de momenteel zo populaire zwarte, peel off maskers meteen op. Dit masker trek je er nl. niet met geweld af, maar haal je er beheerst met een magneetje af. Zonder water. Verder onderscheidt het zich qua werking omdat er modder uit de Dode Zee in zit, met daarin 24 mineralen. Dit magnetischs masker reinigt, hydrateert en verzorgt.

black luster mask

Mijn ervaring met het Black Luster Mask

Ietwat gespannen (ik ben nl. niet zo handig) ging ik met het pakketje aan de slag. Het werkmateriaal bestond uit een potje (snap ik), een spatel (check) en dan die spannende magneet (interessant). Allereerst bracht ik met de spatel het zwarte goedje aan. Dat ging best goed. Daarna liet ik het 5 minuten intrekken, de tijd die er maximaal voor staat. Toen mijn wekkertje ging was het tijd voor de grote uitdaging: het verwijderen van het masker met de magneet.

Hoe ging het verwijderen van het Black Luster Mask?

Allereerst was mij op het hart gedrukt om vooral een tissue om de magneet te doen, anders krijg je de maskerrestanten er blijkbaar lastig af. Nadat de tissue was geïnstalleerd, hield ik de magneet vlak boven mijn zwarte gelaat. En ja wel, al snel sprongen de zwarte deeltjes hatsaflatsa van mijn gezicht. Top, op naar de volgende stap.

black luster mask

Toen ik trots de tissue ter vervanging van de magneet wilde halen, scheurde de hele boel. Heb ik weer, hahaha… Zegt natuurlijk veel over mijn onhandigheid. Maar goed, mij heb je niet zo snel. Nadat ik de magneet in no time provisorisch toch had schoongekregen, probeerde ik gewoon aanbeveling 2 van de fabrikant. De gebruiksaanwijzing zei nl. dat je ook een boterhamzakje over de magneet mocht doen. Na een paar rondjes met de boterhamzakjes-constructie was mijn gezicht schoon genoeg en lukte het waarachtig ook om zonder scheuren de bescherming netjes van de magneet te verwijderen. Pfieuw….. mission completed!

black luster mask
het afgevoerde goedje

Mijn huid na de behandeling

Nadat het zwarte spul was verwijderd, bleef er een olieachtige substantie over. Dit restje masseerde ik in mijn gezicht. En daarna, daarna ……. toen had ik gewoon een babyzacht huidje! Ook nu ik dit artikel een paar uur later schrijf, kan ik het niet laten af en toe lekker aan mijn zachte velletje te voelen. Heerlijk, mijn huid lijkt wel van fluweel. Ook heb ik een mooie glow over mijn gezicht. Kijk maar op de foto hieronder.

black luster mask
Tadaahhh… een fluweelzacht huidje!

Wat vind ik van het Black Luster Mask?

De tissue-magneet-combi was voor mij dus niet helemaal een succes. Maar met zo’n boterhamzakje ging het prima. En je kent vast wel het gezegde: “eerst het zuur en dan het zoet”. Zo voelde het in dit geval ook. Na de behandeling was mijn gezicht nl. schoon en boterzacht. Bovendien zag ik er stralend uit. Geadviseerd wordt om de behandeling 1 à 2 keer per week te herhalen voor het beste effect. Een advies dat ik zeker ga opvolgen!

Zelf het Black Luster Mask kopen?

Wil je dit masker ook eens zelf proberen? Je kan het online aanschaffen voor 75,00 euro op de website van Esthetichealth of bij de Boots Apotheek in Hoog Catharijne in Utrecht.

Ingrediëntenlijst

Weten wat er allemaal precies in dit wonderlijke masker zit? Check dan hier de precieze (INCI) ingrediëntenlijst:

Iron Powder, Cyclopentasiloxane, Isopropyl Palmitate, Dimethicone, Butylene Glycol, Cyclomethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sea Silt Extract, Fragrance, Rosa Canina Fruit Oil, Borago Officinalis Seed Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pogostemon Cablin Oil.

nb: ik heb het Black Luster Mask opgestuurd gekregen, echter hierboven kun je mijn eigen en oprechte mening lezen over het masker.