BOTOX EN FILLERS UPDATE

Dat je Botox en fillers kan gebruiken om rimpeltjes glad te strijken, is natuurlijk al langer bekend. Vandaag vertelt Silvia Scheurwater van de Van Rosmalenkliniek je waarvoor je deze wondermiddelen nog meer kunt inzetten. Silvia, we zijn benieuwd!

  • Een neuscorrectie met fillers

Ontevreden over je neus? Wil je hier iets aan doen maar vind je een neusoperatie te ingrijpend? Dan is een neuscorrectie met fillers misschien iets voor jou!

Waar voorheen een operatie nodig was voor een neuscorrectie met een herstelperiode van 2 weken en een blauwe gezwollen neus, kan je nu kiezen voor een neuscorrectie met fillers. Bijvoorbeeld als er sprake is van een deukje of bobbel in je neus. Fillers kunnen je neus rechter maken. Cosmetisch arts Annemarie van Rosmalen waarmee ik nauw samenwerk voert deze relatief eenvoudige ingreep, die ervoor zorgt dat je minimaal één jaar een rechte stand van je neus hebt, dagelijks uit. Door de rechte stand lijkt je neus kleiner en minder opvallend.  De verticale gleuf op de neustip (bifide neus) kan ook worden gevuld en een geeft een mooiere neustip.

4

  • Botox tegen tandenknarsen en brede kaaklijn

Afgesleten tanden, of last van kramp in je kaken, een vermoeid gevoel of klemmende kaken?  Dan ben je waarschijnlijk ’s nachts aan het tandenknarsen. Tandenknarsen ofwel bruxisme, geeft niet alleen een vervelend vermoeid gevoel in de kaken, maar heeft ook cosmetische gevolgen. Je tanden en kiezen slijten, je kaakspieren worden dikker met als gevolg een bredere hoekige kaakhoek en er kunnen op den duur zelfs kaakgewrichtsproblemen ontstaan. Botox ® kan dit probleem eenvoudig verhelpen, door de spierspanning gedoseerd te verlagen, waardoor klachten verminderen. Hierdoor krijg je een mooie vrouwelijke V-vorm terug in het gezicht. Dus ook als je niet tandenknarst, maar je je kaaklijn te hoekig en mannelijk vindt kan Botox ® uitkomst bieden!
Door de minimale hoeveelheid Botox ® die gebruikt wordt hoef je niet bang te zijn dat je bepaalde bewegingen niet meer kunt maken.
De behandeling met Botox ® duurt 15 minuten, heeft een tijdelijk effect en dient daarom herhaald te worden.

  • Botox om puistjes en rosacea op de kin te verminderen

Heb je last van puistjes op je kin of tussen je wenkbrauwen en heb je alles al geprobeerd? Ook dan biedt Botox ® uitkomst.
Tijdens de behandeling wordt in de aangedane huid een kleine hoeveelheid Botox ® ingespoten, waardoor bloedvaatjes niet meer verwijden en de talgproductie wordt geremd. De acne vermindert en de huid wordt rustiger. Botox ® heeft een ontspannende werking op de spieren en invloed op je gezichtsmimiek. Kies daarom altijd voor het deskundig advies van een door de NVCG  gecertificeerde arts.

nb: behalve Botox ® kun je ook huidverzorgingsproducten gebruiken met hoge concentraties salicylzuur en glycolzuur.  Beide ingrediënten zijn wetenschappelijk onderzocht. Salicylzuur heeft een talg oplossende werking en glycolzuur verwijdert de deken van dode huidcellen. De huid wordt hierdoor gladder en zachter en zorgt ervoor dat er minder talg wordt aangemaakt. Je acne zal binnen een paar weken verminderen!

Ben je geïnteresseerd in één van deze behandelingen of zou je graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met de Van Rosmalen Kliniek voor een vrijblijvend en kosteloos consult bij de arts of huidtherapeut.

Hartelijke groet,

Silvia Scheurwater
huidtherapeute