COSMETISCHE GENEESKUNDE, BALANCEREN OP HET SNIJVLAK VAN KUNST EN WETENSCHAP

Oud worden zonder er oud uit te zien? Met de huid als canvas kan de cosmetisch arts als een kunstenaar dankzij wetenschappelijke ontwikkelingen en met innovatieve technieken het verouderingsproces vertragen. Zodat iedere man of vrouw op elke leeftijd de beste versie van zichzelf kan zijn. Lees hier de visie van de Van Rosmalenkliniek.

Hoe het begon

Plastische chirurgie kent een lange geschiedenis. De eerste cosmetische behandelingen vonden plaats rond 1900 door Harold Delf Gillies (1882-1960). Hij ontwikkelde allerlei technieken om de verminkte gezichten van soldaten uit de Eerste Wereld Oorlog te reconstrueren.

Uiterlijk steeds belangrijker

Het uiterlijk speelt in onze huidige maatschappij een grote rol. Steeds meer mensen bezoeken daarom een cosmetisch arts, die met grote kennis van de anatomie en met hulp van ultrafijne naaldjes als een ware kunstenaar de schoonheid en jeugd terugbrengt in het gezicht.

Cosmetische geneeskunde meer dan het behandelen van een rimpel

Cosmetische geneeskunde gaat daarom verder dan het behandelen van een storende rimpel of frons. Het gaat om goed in je vel zitten, er minder moe uit te zien en vol zelfvertrouwen in het leven staan. Net als een beeldhouwer kijkt de cosmetische arts naar de vormen en verhoudingen van het gezicht, naar het licht en de schaduwen. Door innovatieve (en steeds vaker non invasieve) behandelingen herstelt de arts de balans in een gezicht.

Cosmetische geneeskunde de ultieme combinatie van kunst en wetenschap.

Wat een schildersdoek is voor de kunstenaar, is de menselijke huid voor de cosmetisch arts. Met injectables wordt de huid voorzien van werkzame stoffen die ze zelf niet meer aanmaakt, zoals collageen (stevigheid en elasticiteit) en hyaluronzuur (hydratatie). Het verouderingsproces wordt hierdo

or vertraagd.
Vanaf ons 27e levensjaar maken we nl. steeds minder collageen en hyaluronzuur aan totdat het in de overgang helemaal stopt. Onze huid wordt dun, slap en droog, met rimpels als gevolg. En een huid die haar volume en elasticiteit kwijtraakt, gaat hangen en doet je ouder lijken dan je in werkelijkheid bent.

Onze kunstenaarsblik op jouw gezicht

Bij de Van Rosmalen kliniek hanteren we voor het beste en meest natuurlijke resultaat (net als een kunstenaar dat doet): de zogenaamde full face approach. We kijken naar het gezicht als geheel en de emotie van de persoon tegenover ons. En we focussen op de mimiek en dynamiek in iemands gezicht. Dat gaat in onze visie verder dan enkele rimpels platspuiten.

Tips voor de mooiste versie van jezelf

Fillers

Om het volume en de contouren van het gezicht te herstellen kun je bij een cosmetisch arts terecht voor een fillerbehandeling. Een filler stimuleert de aanmaak van collageen en herstelt het volumeverlies. Het vermindert rimpels en lijnen en shaped het gezicht voor de mooiste uitstraling. Het resultaat blijft tot een jaar zichtbaar, bijvoorbeeld door een liquid facelift. Dit is een methode om met veilige fillerbehandelingen ondersteuning te geven aan het gezicht en de tijd als het ware stil te zetten.

Wacht niet te lang

Het is verstandig om zodra je de eerste rimpels of verslapte huid in je gezicht ziet, te starten met behandelingen. Want door preventie tegen huidveroudering zul je altijd het meest natuurlijke en optimale resultaat kunnen behalen. Let bij het kiezen van een cosmetisch arts of deze aantoonbaar bekwaam en opgeleid is in de cosmetische geneeskunde en de titel cosmetisch arts KNMG draagt. Dan weet je zeker dat jouw huid in goede handen is.

De kracht van combinatiebehandelingen

Houd je huid ook tijdens de zomer in topconditie door een ”Summer Treatment” bij de huidtherapeut. Het gaat hier om combinatiebehandelingen die speciaal zijn afgestemd voor de zomer. Deze behandelingen versterken, beschermen en verbeteren je huid, waardoor je stralend en veilig de zomer door kan!

Een mooie huid begint thuis.

Verzorg je huid met producten die een hoog percentage aan werkzame stoffen (zoals retinol en glycol) hebben. Deze producten noemen we cosmeceuticals en ze werken op de diepere huidlagen, bescherm je gezicht bovendien iedere dag tegen schadelijke Uv-straling met een hoge SPF, ook als het regent. Nog wat tips: Let daarnaast op wat je eet en of je voldoende slaap krijgt. Probeer stress te vermijden. Als je vanaf jongs af aan je huid goed verzorgt, heb je daar op latere leeftijd baat bij. Het kan de rimpelvorming vertragen.

En nu?

Wil jij weten hoe een cosmetisch arts jou kan helpen om de mooiste versie van jezelf te zijn? Maak dan een afspraak voor persoonlijke huidanalyse en een behandelplan op maat. Kies altijd een door de NVCG gecertificeerde kliniek, zoals de Van Rosmalen Kliniek en artsen met de titel: ‘cosmetisch arts KNMG’ (zoals onze cosmetisch artsen: Dr. Annemarie van Rosmalen en Dr. Shai Rambaran). Met ingang van 1 juli 2019 is cosmetische geneeskunde nl. erkend als medische discipline in de Nederlandse gezondheidszorg. Hierdoor is de titel ‘cosmetisch arts KNMG’ vanaf heden beschermd. Dit is geweldig nieuws omdat cliënten nu beschermd kunnen worden tegen onbekwame behandelaars.