MIJN DOORZICHTIGE BEUGELERVARING

Het is al weer even geleden dat ik het magische pakje in ontvangst nam met daarin mijn allereerste Invisalign beugel. ‘Probeer ‘m maar meteen’, zei mijn tandenfee Lisette Rademakers. Ze vertelde erbij dat het best lastig kan zijn om de beugel voor het eerst in te doen, maar ik bleek zo waar een natuurtalent. Het was dus gelukkig meteen aan tussen mij en ‘my new best friend’! En dat is maar goed ook, want zo’n 10 maanden lang zal ik 22 uur per dag de doorzichtige beugel dragen om mijn weerbarstige tanden weer in het gareel te krijgen.

Hoe voelt het in het begin?

De eerste dagen moest ik eerlijk gezegd wel een beetje wennen aan mijn nieuwe unit. Je voelt dat er iets in je mond zit dat niet hoort bij de standaarduitrusting die je van moedernatuur hebt gekregen. Maar hoe vanzelfsprekend is de beugel nu! Ik moet zelfs af en toe voelen of ik hem na het eten weer heb ingedaan. Of ik begin enthousiast mijn tanden te poetsen, om er vervolgens achter te komen dat ik mijn beugel nog in heb. Tja, kan misschien met mijn haarkleur te maken hebben, maar het geeft ook zeker aan hoe snel het went. 

1-www-forever39-nl

Mijn doorzichtige beugel ervaring

En nu ben je vast ook benieuwd of deze methode echt helpt. You bet! Na 3 maanden zie ik zelf zeker al een subtiel verschil. Aan de bovenkant heeft vooral mijn ultra scheve voortand weer wat meer de rechte weg naar beneden gevonden. Zie de foto’s hieronder: de eerste is van 3 maanden geleden en de 2e van vorige week. We zijn er nog niet, maar we zijn op de goede weg. Onder gaat het wat langzamer, maar ook daar zie ik positieve vorderingen. Kortom, tot dusver ben ik super blij dat ik voor deze methode heb gekozen. En binnenkort kan je weer een update verwachten!

Naschrift: inmiddels ben ik klaar met het hele traject, yeah! Weten hoe het geworden is? Check dan mijn andere artikelen over de beugel van Invisalign.

1-www-forever39-nl-invisalign2-www-forever39-nl-invisalign

 

Editor’s note: I am an Invisalign Ambassador. Invisalign is sponsoring my treatment. However, the views expressed here are my views only and not those of Invisalign.