ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT

 

daphne deckers ponyAls je haar maar goed zit. Het is uitdrukking die waarschijnlijk al door je oma werd gebruikt, maar het is nog altijd een waarheid als een koe. Want zeg nou zelf, van niets knap je toch meer op dan van een goede kappersbeurt? Kies voor een haardracht die echt iets voor je gezicht doet en hol niet rücksichtlos achter de laatste trends aan. Heb je bijvoorbeeld ietwat bolle appelwangen? Sla dan vooral de bob-hype over. Maar is je gezicht juist wat smaller (geworden), dan kan een bob uitstekend staan. Je haar moet je echt zien als de omlijsting van je gezicht en vraag bij twijfel je kapper om advies, want die heeft ervoor doorgeleerd (als het goed is….). Een goede coupe haalt je altijd giga op: niemand die dan meer let op een eventueel lijntje meer of minder. Daarover gesproken: je kan natuurlijk ook fijn van alles maskeren achter lokken die in je gezicht vallen. Zie bijvoorbeeld de pony van Daphne Dekkers. Staat haar beeldig en niemand ziet wat er (eventueel) achter verstopt zit.

Dan de kleur. Deze is minimaal zo belangrijk als de coupe van je haar. Laat je hierover goed adviseren door de kapper, want bijvoorbeeld te donker haar kan je hard en oud maken. Verder zou ik niet zo snel kiezen voor roodtinten. Er zijn nl. maar weinig dames waarbij deze kleur echt goed staat. Daarbij kan rood haar een oude en vermoeide uitstraling geven en dat wil je niet, toch?

Ook nog even een speciaal woord voor de huidige grijstinten-look. Het is nl. nog steeds trending om je lokken grijs te laten verven. Echt super leuk als je net mag stemmen en zelfs een vuilniszak geweldig bij je staat, maar niet zo handig als je (al enige jaren) niet meer aan deze criteria voldoet. Als je graag een jeugdige look wilt behouden, moet je vooral ver wegblijven van deze trend.

En girls: ga nooit met uitgroei rondlopen! Niets tast je uitstraling zo aan als een armoedige donkere (of grijze, nóóóg erger!) rand langs je gezicht. Ik weet niet wat de overweging van sommige dames is, misschien gebrek aan tijd of geld, maar kies je prioriteiten. Liever een keertje minder uiteten (besparing van tijd + geld) dan die lelijke uitgroei tolereren. Tot slot (en hopelijk needless to say): laat meteen een kleur in je haar aanbrengen als de eerste grijze sprieten mochten opduiken. No mercy.

Dussss…. Waar wacht je nog op? Pak vlug de telefoon en plan een doorlopende afspraak bij jouw favoriete kapper zodat je altijd een weelderige en goedverzorgde coupe hebt!