EEN STRAKKE HALS

We worden allemaal ouder en huidveroudering hoort daar natuurlijk ook bij. Veel mensen richten zich tijdens deze veranderingen voornamelijk op de verslapping in het gezicht, terwijl ook de hals zijn elasticiteit verliest. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om de verslapping van de hals tegen te gaan. Forever 39 ging voor alle ins en outs het gesprek aan met de Van Rosmalen Kliniek.

Huidveroudering in de hals

Na ongeveer je 25ste levensjaar neemt het collageen in de huid af en kunnen er fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Daarnaast zal de huid dunner worden en zal ook het lichaamseigen hyaluronzuur verminderen. Wanneer dit afneemt, zullen de tekenen van veroudering van de huid zichtbaarder zijn. Een goede dag- en nacht skincare routine, kan een groot deel van de huidveroudering voorkomen. Maar wanneer je alleen je gezicht goed verzorgt en hydrateert, zul je op den duur zien dat de hals daar steeds verder op achter gaat lopen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je halsverslapping tegengaat of zelf deels voorkomt? Wij hebben het een en het ander voor je op een rijtje gezet.

1. Gebruik iedere ochtend een antioxidant

Het gebruik van een goede antioxidant is een must in je skincare routine. Dit zorgt ervoor dat de schade aan gezonde huidcellen wordt voorkomen en het huidverouderingsproces wordt vertraagd. Een antioxidant zorgt er als het ware voor dat er een barrière op je huid komt te liggen. Zo wordt het lastiger voor UV-straling, luchtvervuiling, ozon en blauw licht van beeldschermen om door de huid heen te dringen.

2. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

De huid gehydrateerd houden is van groot belang, omdat tijdens het verouderingsproces van de huid het lichaamseigen hyaluronzuur wordt afgebroken. Wanneer je de huid niet goed blijft hydrateren, is de kans groot dat de huidbarrière niet in tact is en kunnen invloeden van buitenaf door de huid heen dringen. Om de huidbarrière te versterken, wordt aangeraden om dagelijks een rijke crème aan te brengen.

3. Exfoliëren

Ook de hals regelmatig exfoliëren is erg belangrijk! Kies ervoor om een exfoliant op basis van glycolzuur te gebruiken. Glycolzuur is erg doeltreffend voor het verwijderen van oppervlakkige dode huidcellen en tegelijkertijd zullen pigmentvlekjes minder worden. De huid krijgt een mooie glow en is in staat om andere skincare producten beter op te nemen.

4. Retinol

Vitamine A, ook wel retinol genoemd, stimuleert de aanmaak van collageen in de huid. Omdat steeds meer mensen bewust worden van halsverslapping, lanceerde SkinCeuticals onlangs een nieuw product met retinol, speciaal voor de hals. Dit product heet Skinceuticals Tripeptide-R Neck Repair. Deze crème is speciaal ontwikkeld voor de huid van de hals en gaat tekenen van huidveroudering en vorming van fijne lijntjes tegen.

De intensieve aanpak van halsverslapping

Lukt het niet om met alleen goede verzorging je hals weer “up to date te krijgen? Weet dan dat er veel meer mogelijk is met behulp van behandelingen.

Microneedling

Een Microneedling behandeling is een goede en doeltreffende manier om de huid tot in de diepere huidlagen te vernieuwen. Bij een microneedling behandeling wordt de aanmaak van collageen en elastine in de huid gestimuleerd, waardoor rimpels en fijne lijntjes in het gelaat vervagen. Daarnaast kun je een microneedling behandeling ondergaan in combinatie met radiogolven. Dit zorgt voor een nog mooier resultaat. De intense warmte die bij deze behandeling vrijkomt, zorgt ervoor dat de collageen aanmaak extra wordt gestimuleerd. Vaak worden deze behandelingen gecombineerd met een peeling. Er is trouwens niet één dezelfde peeling die geschikt is voor iedere huidtype. Er wordt vaak samen met een huidtherapeut gekeken naar de conditie van de huid en wat het doel is van de behandeling.

Pixel laserbehandeling tegen halsverslapping

Een andere manier om halsverslapping te behandelen, is door middel van een laserbehandeling. Bij deze behandeling wordt de huid steviger gemaakt en verstrakt, dit komt omdat de huid aangezet wordt tot het aanmaken van collageen. Het resultaat van deze behandeling is jonge en frisse uitstraling. Dat wil iedereen, toch? Een stralend decolleté met de Dallas behandeling Wanneer je last hebt van een hydratatietekort, rimpels en fijne lijntjes in de hals dan kan de Dallas behandeling een uitkomst bieden. De hydraterende hyaluronzuur die in de huid wordt aangebracht, zorgt ervoor dat de lijntjes in de hals worden opgevuld en de hydratatie van de huid wordt bevorderd. Verder wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, het verouderingsproces van de huid wordt vertraagd en de huid verjongt. Ook wordt de huid dikker en steviger.

Skinbooster behandeling voor de hals

Een relatief nieuwe behandeling op het gebied van verslapping van de hals, is een Skinbooster behandeling. Wij jij dat je huid weer zijn gezonde, mooie glow terugkrijgt? Een Skinbooster behandeling zorgt daarvoor! Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid diep wordt gehydrateerd met hyaluronzuur, waardoor de huid zichtbaar zal verbeteren en verslapping van de hals wordt tegengegaan. Een Skinbooster behandeling kan voor andere zones worden ingezet, zoals het gezicht, decolleté en/of handen.

Tot slot

Nu weet je dat er meerdere behandelingen zijn om de tekenen van halsverslapping te verminderen en tegen te gaan. Maar onthoud altijd dat het preventief verzorgen van de huid de allerbeste keuze is. Vergeet de hals dus niet mee te nemen in je skincare routine, je hebt daar later echt profijt van. Twijfel jij erover om naar een cosmetische kliniek te stappen? Kies dan voor een kliniek die is aangesloten bij de NVCG. Dan weet je zeker dat jouw huid in goede handen is.