HOE KUN JE HUIDVEROUDERING VERTRAGEN?

Ouder worden willen we allemaal. Maar de ongemakken die erbij horen liever niet. En ook al kunnen we veroudering helaas niet stoppen, we kunnen wel degelijk invloed hebben op de conditie van onze huid. Lees in deze special alles over huidveroudering en hoe je dit euvel volgens de Van Rosmalen Kliniek kunt vertragen.

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering is een voortschrijdend, natuurlijk proces dat al begint rond je 25e levensjaar. Vanaf dan maakt het lichaam minder elastine- en collageen vezels aan, waardoor de huid langzaam haar souplesse, onderhuids vet en spiermassa verliest. Daarnaast krimpt het skelet, waardoor we (vooral in het gezicht) zien dat het onderhuidse vet naar beneden zakt. De ruimere huid veroorzaakt rimpels en holle ogen. Huidveroudering bestaat uit een intrinsiek- (van binnenuit) en een extrinsiek (beïnvloed door factoren van buitenaf zoals roken, alcohol, stress en de zon) deel.

Lifestyle

Een gezonde levensstijl helpt in de strijd tegen huidveroudering, zo zorgt gezonde voeding, verstandig zonnen, minder alcohol en niet roken ervoor dat je huid langer in een goede conditie blijft. Dus ja: als je gezond leeft, dan hou je absoluut langer plezier van een mooie huid. Maar je moet er dus wel wat voor overhebben.

Smeren

Wist je dat het grootste deel van de vroegtijdige huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon? Maak daarom een flacon zonnebrandcrème tot een onmisbaar onderdeel van de inhoud van je handtas, zodat je altijd beschermd bent tegen UV-straling. Smeer daarnaast ook als de zon niet schijnt, want ook wolken weerkaatsen de straling. Of is je huidverzorgingsroutine toe aan een update? Schaf dan eindelijk die producten aan met een hoge concentratie aan werkzame stoffen, die echt iets voor je huid doen. Hiermee kun je een hoop bereiken. Een trouwe bondgenoot in de strijd tegen huidveroudering is Retinol, dat zorgt voor een gezonde celdeling en mooie huidstructuur en fijne rimpels en pigmentvlekken vervaagt. Andere actieve ingrediënten die jouw huid beschermen tegen vrije radicalen en daarmee huidveroudering tegengaan zijn vitamine C, E en B3 (Niacinamide). De oudere huid heeft moeite om (de toenemende) dode huidcellen af te voeren. Gebruik daarom regelmatig een exfoliant op basis van glycolzuur, zoals de Foamer15 voor een frisse en egale teint.

Behandelingen bij de huidtherapeut

Huidtherapie verbetert de kwaliteit van de huid. Een peeling, en/of laser- of microneedling behandeling, zorgt voor een betere huidstructuur en een mooie egale teint. Een laserbehandeling vermindert pigmentvlekken en geeft de huid een egalere kleur. Een peeling op basis van glycolzuur stimuleert de aanmaak van collageen en nieuwe huidcellen met een stralende en gladde huid als resultaat. Ideale middelen dus om jouw huid weer te laten shinen.

Behandelingen bij de cosmetisch arts

Je kunt nog een stapje verder gaan en kiezen voor een behandeling bij een cosmetisch arts. Door het injecteren van de huid met botulinetoxine injecties en/of fillers op basis van hyaluronzuur wordt de veroudering afgeremd en de aanmaak van collageen gestimuleerd. Al na één behandeling zie je resultaat: een mooie stevige en gladde huid.

Tot slot

Door een gezonde levensstijl en de juiste skincare kun je de extrinsieke huidveroudering vertragen. Maar in combinatie met behandelingen bij huidtherapeut en cosmetisch arts breng je jouw huid weer in topconditie. Hierdoor geniet je langer en op iedere leeftijd van een mooie huid. Wil je weten wat er voor jou mogelijk is? Maak dan vandaag nog een afspraak bij een kliniek bij jou in de buurt. Kies wel voor een kliniek die is aangesloten bij de NVCG. Dan weet je zeker dat jouw huid in goede handen is.