HYALURONZUUR: EEN BOOST VOOR JE HUID

Hyaluronzuur; je hebt deze term vast al eens voorbij zien komen op Forever 39! Hyaluronzuur is namelijk al jarenlang een populair anti-aging ingrediënt, dankzij de zachte, hydraterende en huidvriendelijke werking. Maar wist je dat hyaluronzuur zich ook van nature in jouw huid bevindt? En dat het een echte hydratatie boost geeft? Lees in deze blog alles over wat hyaluronzuur voor jouw huid kan betekenen.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die zorgt voor hydratatie en veerkracht van de huid. Hyaluronzuur is verbonden aan collageen (nog zo’n fijne stof ;-)) en houdt onze huid stevig en elastisch. Hyaluronzuur bindt zich aan water en zorgt er daardoor voor dat vocht in de huid wordt vastgehouden. Hiermee is de stof een natuurlijke vochtinbrenger voor de huid en zorgt het ervoor dat de huid er strakker en steviger uitziet. Hyaluronzuur is daarom hét ingrediënt om het verouderingsproces een stapje voor te zijn; een gehydrateerde en strakkere huid vertoont minder rimpels en fijne lijntjes.

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een echte krachtpatser. Deze lichaamseigen stof bindt grote hoeveelheden vocht. Zo kan deze tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. Wanneer hyaluronzuur de huid intrekt, kan het vanuit diepere huidlagen vocht binden. Hyaluronzuur kan zelfs vocht uit de lucht halen. Doordat de stof vocht aantrekt, worden fijne lijntjes in het gelaat opgevuld en kan het de drogere huid een hydratatie boost geven.

Ook wanneer je nog een jonge, rimpelloze huid hebt, kun je hyaluronzuur preventief gebruiken als anti-aging ingrediënt. Hyaluronzuur is een hele zachte substantie die erg huidvriendelijk is. Bovendien zorgt de stof er ook voor dat de huidbarrière zich goed hersteld. Een huidbarrière die intact is, is vaak beter gehydrateerd doordat er geen vocht uit de huid kan verdampen. Bij een beschadigde huidbarrière kan dit wel, waardoor er huidveroudering kan optreden. Ook hebben schadelijke invloeden van buitenaf minder kans om celschade aan te richten wanneer de huidbarrière intact is. Hyaluronzuur is dus een natuurlijke hydratatie booster, beschermt tegen rimpels en fijne lijntjes, en ook nog eens de huid helpt beschermen tegen huidveroudering. Het is wel belangrijk om een product op basis van hyaluronzuur consequent te gebruiken, omdat de stof snel door de huid wordt afgebroken.

De voordelen van hyaluronzuur

Zoals genoemd, heeft hyaluronzuur vele positieve effecten op de huid:

· Het is geschikt voor elke huid

· Het werkt zowel anti-aging, als vocht inbrengend

· Je krijgt een gladde, zachte en gehydrateerde huid

Hoe voorkom ik afbraak van hyaluronzuur?

Ideaal dat deze fijne, verjongende stof van nature in onze huid voorkomt, toch? Helaas is dit niet voor altijd; vanaf 39-plus neemt de natuurlijke productie van hyaluronzuur in de huid af. Dus hoe jonger we zijn, hoe meer lichaamseigen hyaluronzuur de huid bevat. Wanneer we ouder worden en de productie van hyaluronzuur afneemt, verliest de huid zijn stevigheid en volume, en wordt de huid droger. Gelukkig kun je de natuur wel een handje helpen.

Hyaluronzuur in skincare producten

Hyaluronzuur is al jarenlang een populair anti-age ingrediënt, omdat deze fijne stof van nature in onze huid voorkomt en ook van buitenaf onze huid zichtbaar kan verbeteren. Vul je skincare routine daarom aan met een fijne serum of crème met hyaluronzuur voor een mooie, stevige en gehydrateerde huid. Een fijn serum met hyaluronzuur is bijvoorbeeld de Universkin Nexultra H. Deze intensieve moisturizer bestaat uit zuiver hyaluronzuur en zorgt naast het herstel van de huidbarrière, ook direct voor een ‘plumpy’ effect.

Hyaluronzuur en huidtherapie

Wanneer je huid een hyaluronzuur boost nodig heeft, kan je ervoor kiezen om bij een huidtherapeut langs te gaan. Zij gebruiken hyaluronzuur veelvuldig tijdens behandelingen en zorgen ervoor dat jouw huid weer in topconditie wordt gebracht! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een microneedling behandeling. Bij een microneedling behandeling wordt hyaluronzuur diep de huid in gebracht door minuscule naaldjes. Hierdoor wordt het hyaluronzuur beter door de huid opgenomen dan wanneer je dit alleen op de huid aanbrengt. Microneedling verstevigt de huid en prikkelt de bindweefselcellen diep in de huid om nieuw collageen en elastine aan te maken. Hyaluronzuur kan ook ingezet worden bij een peeling. Een peeling is een vorm van exfoliatie, waarbij als het ware het bovenste laagje van de huid wordt gepeld – vandaar de naam peeling! Een peeling stimuleert de celdeling, waardoor de huid extra wordt gehydrateerd. Doordat tijdens een peeling de huid grondig wordt gereinigd, kunnen stoffen, zoals hyaluronzuur daarna beter worden opgenomen door de huid. Een peeling in combinatie met hyaluronzuur zorgt ervoor dat fijne lijntjes worden opgevuld en de hydratatie in de huid wordt bevorderd.

Hyaluronzuur en injectable behandelingen

Wanneer er veel volumeverlies in de huid optreedt, kunnen mensen zich bijvoorbeeld storen aan een vermoeide of boze uitstraling. Bij volumeverlies kun je kiezen voor een filler behandeling op basis van hyaluronzuur. Door een filler behandeling kun je jouw uiterlijk weer een frisse en uitgeruste uitstraling geven. Merk je dat jouw huid echt een diepe hydratie boost kan gebruiken? Dan is een Skinbooster behandeling een betere keuze. Een Skinbooster behandeling is een injectable behandeling van verdund hyaluronzuur, dat met hele kleine prikjes wordt geïnjecteerd in de huid. Deze behandeling zorgt voor een zichtbare huidverbetering, waarbij de huid weer een mooie en gezonde glow krijgt.