IS JOUW HUID KLAAR VOOR DE ZOMER?

Inmiddels heb je vast al je zomerjurk uit de kast getrokken en geniet je van de warme zonnestralen op je gezicht, hals en decolleté. Maar wil jij verantwoord genieten van de zomerzon? Kies dan voor een behandeling die jouw huid niet alleen een oppepper geeft, maar ook beschermt tegen Uv-straling en huidveroudering. Zodat jij deze zomer extra goed voor de dag komt. Lees hier de visie van de huidexperts van de Van Rosmalen Kliniek op de ideale Summer treatment.

Summer treatment for a glowing skin

Een summer treatment kan uit verschillende combinatie behandelingen bestaan. Zo worden er diverse technieken ingezet om de huid van je gezicht, hals en decolleté te verbeteren en te versterken. Summer treatments zijn speciaal het leven in geroepen bij huidtherapie, omdat niet alle huidtherapiebehandelingen in de zomer ondergaan kunnen worden. De sterke uv-stralen buiten kunnen dan zorgen voor directe beschadiging aan de huid. Daarnaast heeft de huid ook andere behoeften in de zomer dan in de winter. In de zomer draait het vooral om een mooie glow, een frisse huid en een ultieme bescherming tegen de zon.

Peelings

Een peeling is ideaal om in de zomer te doen. Deze behandeling herstelt de huidbarrière, voorkomt een droge huid en helpt kleine rimpeltjes voorkomen. De ideale zomerpeeling is de Mandelic peel, een milde peeling op basis van amandelzuur. Anders dan bij traditionele peelings gaat de bovenste huidlaag niet schilferen. De antioxidanten in het amandelzuur hydrateren de huid, zorgen voor een egaal huidoppervlak en voorkomen pigmentvlekken. De Mandelic peeling is geschikt voor alle huidtypes.

Tip: Voor optimaal resultaat raden wij bij de Van Rosmalen kliniek een combinatiebehandeling aan van de mandelic peeling met microneedling, hyaluronzuur en/of het antioxidant vitamine C serum aan!

Microneedling

Ook kun je een prima een microneedlingbehandeling doen in de zomer. Microneedling is nl. een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verbeteren. Een ronddraaiende (derma)pen maakt kleine gaatjes in de huid zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Het resultaat is een egale en frisse huid.

Tip: Wil je meer in de diepte werken? Combineer dan microneedling met de intense warmte van radiofrequentie. Deze combinatiebehandeling vervaagt rimpels en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.

Dallas Decolleté behandeling

Ook de huid in de hals en het decolleté wordt blootgesteld aan straling! Hierdoor kun je last krijgen van hinderlijke lijntjes in je decolleté. De Dallas decolleté behandeling is een combinatie van een peeling om dode huidcellen te verwijderen en pigmentvlekken te vervagen, een fillerbehandeling met hyaluronzuur om lijntjes op te vullen en een hyaluronzuur serum om hydratatie te bevorderen. Het resultaat: een dikkere en stevigere huid. Ideaal om jouw huid ‘summerproof’ te krijgen.

Huidverzorging

Een mooie huid begint thuis! Investeer daarom in cosmeceuticals, huidverzorgingsproducten met een hoge concentratie aan actieve werkstoffen. Dit ondersteunt de behandelingen zodat je het stralende effect langer vasthoudt. Welke producten mogen deze zomer niet in jouw toilettas ontbreken? Ten eerste is een antioxidant erg belangrijk als eerste stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Een antioxidant beschermt je huid tegen vrije radicalen. Denk hierbij aan uv-stralingen en luchtvervuiling. Voor een ultieme bescherming gebruik je daarbij ook een zonbescherming met minimaal spf30, ook als de zon niet aanwezig lijkt te zijn. Met de juiste producten kun jij straks onbezorgd genieten van de zon.

Tip: Als antioxidant zijn wij helemaal fan van de SkinCeuticals C E Ferulic. De C E Ferulic is de meest unieke antioxidantserum met de hoogste concentratie vitamine C, waardoor we het de sterkste antioxidant van de wereld kunnen noemen. Het zorgt voor meer stevigheid en elasticiteit terwijl de gezondheid van de huid wordt verbeterd. De antioxidant biedt door een combinatie van pure vitamine C, vitamine E en ferulinezuur de huid achtmaal zijn natuurlijk fotoprotectie tegen UV, vervuiling en infraroodstraling en vermindert tegelijkertijd de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes en verhoogt de stevigheid van de huid. Bij gebruik op lange termijn vermindert de C E Ferulic ook kans op huidkanker. Voor zonbescherming deze zomer raden we de Dermaceutic Tinted Sun Ceutic 50 aan. De Tinted Sun Ceutic 50 is de getinte versie van de welkbekende Dermaceutic Sun Ceutic 50. De Tinted Sun Ceutic is een zonbescherming op basis van minerale filters een heeft een mooi universeel kleurtje, waardoor je skin ook een echte summer glow krijgt!

Wil je ook een ‘Ready for a Summer treatment’? Kies dan voor een kliniek met het NVCG-keurmerk, zoals de Van Rosmalen kliniek, want dan kies je voor gecertificeerde artsen en huidtherapeuten.