KAAKLIJN HERSTELLEN MET DE NEFERTITI LIFT

Heb je last van een slappe kaaklijn, overactieve halsspier (kabelvorming) en marionetspier die de mondhoeken omlaag trekt? Er is een methode om dit te verhelpen: de Nefertiti lift. Dr. Shailindra (Shai) Rambaran van de Van Rosmalenkliniek vertelt je er vandaag alles over.

Nefertiti lift

De oorzaak

Met het ouder worden verslapt niet alleen onze huid, ook de botstructuur verandert. En dat heeft effect op de kaaklijn. Wangen zakken uit en geleidelijk verliest ons gezicht haar V-vorm met hoge jukbeenderen en strakke kaaklijn. Vaak wordt dit nog verergert door overmatige activiteit van de halsspier en marionetspier die ervoor zorgen dat het vet hoger uit het gezicht naar beneden zakt, met hamsterwangen als gevolg. Door een slappe kaaklijn zien we er ouder en vermoeider uit dan we in werkelijkheid zijn.

De behandeling

Gelukkig is er iets aan te doen zonder direct chirurgisch in te grijpen: de Nefertiti lift, genoemd naar de beeldschone Egyptische koningin Nefertiti, een non-invasieve behandeling van kaaklijn en hals met Botox ®.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Eerst brengt de cosmetisch arts een verdovende crème aan op het te behandelen gebied. Vervolgens injecteert de arts met een fijn naaldje kleine hoeveelheden Botox ® onder de huid in kin en onderkaak. Ook de overactieve halsspier en marionetspier worden behandeld met Botox ®.

Wat doet het?

Botox ® verbetert de contouren van het gezicht door het aanscherpen en strakker maken van de kaaklijn en hals met als resultaat een frissere en jongere uitstraling. Het effect is direct zichtbaar en houdt tot drie maanden aan. Voor een optimaal resultaat dient de behandeling enkele malen per jaar te worden herhaald. In een vroeg stadium biedt Botox een prima resultaat, maar in geval van een ernstige verslapping van de kaaklijn is het beter te kiezen voor fillers, bijvoorbeeld met Hyaluronzuur. Het resultaat houdt dan iets langer aan, zo’n 9 maanden. Een behandeling kost 370 euro.

nefertiti lift

Na de behandeling

Na afloop van de behandeling kan je last hebben van lichte zwellingen, maar die verdwijnen na een paar dagen. Je kan je  bezigheden vrijwel direct hervatten.

Shailindra (Shai) RambaranGroeten,

dr. Shailindra (Shai) Rambaran