LAST VAN DONKERE KRINGEN?

Heb jij last van donkere kringen en wallen onder je ogen, of je nu goed hebt geslapen of niet? Dan zou dit kunnen komen door diepliggende traangootjes. Ik vroeg de experts van de Van Rosmalen Kliniek wat je hiertegen kunt doen. Lees hier hun mening over geschikte behandelmethodes.

Je oogopslag is je eerste indruk

Aan je oogopslag is veel te zien. Ben je blij? Energiek? Of heb je last van donkere kringen onder je ogen, waardoor je er vermoeid uitziet. Hoe ontstaan die donkere kringen en wat kun je ertegen doen? In dit artikel geven wij onze visie op het behandelen van donkere kringen oftewel traangootjes.

Hoe ontstaan traangootjes en wallen?

Ouderdom speelt een grote rol bij het ontstaan van wallen. Ze ontstaan door een te veel aan huid of vet. Het vet onder het oog wordt door een bindweefselschotje op de plaats gehouden. Dit schotje wordt slapper naarmate je ouder wordt. Ook worden de oogkassen groter naarmate we ouder worden en de ogen vallen als het ware in door volumeverlies. Dit uit zich in donkere kringen onder de ogen. De al dunne huid onder de oogleden wordt door externe factoren in de loop der jaren nog dunner en verkleurt door toename van het pigment. Deze donkere kringen kunnen ook erfelijk zijn waardoor je er al op jonge leeftijd last van kunt hebben. Als je ouders last hebben van wallen onder de ogen is de kans groot dat jij er ook last van krijgt.

Wat kun je ertegen doen?

Injectables

Diepe traangootjes kunnen goed behandeld worden met injectables. De donkere kring wordt opgevuld waardoor deze even hoog is als het vetheuveltje. Hierdoor verdwijnt de diepte en ontstaat er een mooie overgang in het gelaat. De vermoeide blik verdwijnt vrijwel direct. Het resultaat kan na de eerste behandeling al tussen de 9 en 18 maanden zichtbaar blijven. Het fijne aan deze traangootbehandeling is ook dat er na de behandeling geen hersteltijd nodig is. Er kan alleen wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring te zien zijn op de behandelde plekken, maar dit verdwijnt al vrij snel.

Laser

Collageen zorgt voor een stevige huid. Helaas neemt met het ouder worden de productie van collageen af. Het resultaat is een dunne en slappe huid. Het dal (traangootje) en de berg (heuvel van vet dat is uitgezakt) moet weer met elkaar in evenwicht worden gebracht. Wanneer er sprake is van een huidoverschot, kan laser uitkomst bieden. Door een laserbehandeling verstrakken we de huid onder de ogen en stimuleren we de aanmaak van bindweefsel en collageen. De huid wordt daardoor dikker en het verouderingsproces wordt vertraagd. Voor het beste resultaat zijn er ongeveer drie à vier behandelingen nodig, telkens met tussenpozen van 4 weken. De hersteltijd is kort. Direct na behandeling kan de huid er wat rood uitzien en warm aanvoelen. Maar na 1 à 2 dagen is de roodheid al verdwenen.

Meer weten?

Heb je last van traangootjes of wallen en wil je meer weten over de behandelingen? Maak dan een afspraak voor een consult waarin je samen met de cosmetisch arts kijkt naar jouw situatie en de voor jou geschikte behandeling. De Van Rosmalen Kliniek is specialist in het behandelen van traangootjes. Kies in ieder geval altijd voor een kliniek die het keurmerk draagt van de NVCG en een KNMG cosmetisch arts. Zo weet je zeker dat je huid in goede handen is.