LONDEN: MIJN TOP 5 RESTAURANTS

Onlangs had ik het voorrecht om weer eens naar Londen te gaan. Wat een heerlijke wereldstad is het toch, met een schijnbaar onbeperkte keuze aan goede restaurants. Weten waar het goed vertoeven is? Lees dan snel dit artikel over mijn favoriete restaurants in Londen.

1. Zuma Londen

Onbetwist de lekkerste sushi van Londen. Nee sorry, van Europa! Op deze fancy plek eet je bijvoorbeeld tonijn sushi die op de tong smelt. Zo lekker. En het restaurant zelf is ook niet vervelend. Er is een kosmopolitische bar waar vandaan de plaatselijke beau monde met een cocktail in de hand de boel een beetje in de gaten houdt. Echt een aanrader als je fan bent van de Japanse keuken.

de beste tonijnsushi EVER!

 

2. Sketch

Een high tea zoals je deze nog nooit hebt gehad. Sketch laat zich moeilijk in woorden vangen, want waar moet je beginnen om deze indrukwekkende paradijsvogel te omschrijven? Neem bijvoorbeeld de zogenaamde ‘Gallery’, waar de thee wordt geserveerd. De hoofdkleur is oudroze en de bankjes lijken op aaneengesloten lange vingers. Een soort sprookjeswereld waar je elk moment verwacht dat Alice in Wonderland achter een stoel vandaan springt. Schrik trouwens niet van de prijzen, want de ‘instap high tea’ begint op 58 pond. En nee, dat is exclusief champagne. Je bent dus gewaarschuwd, maar de hele ervaring is echt de moeite waard. Bovendien is de ‘refill’ van de sandwiches, taartjes en thee gratis, dus dat scheelt weer.

Op de thee bij Sketch

3. Harrods – Galvin Demoiselle

Natuurlijk breng je een bezoekje aan het heerlijke warenhuis Harrods als je toch in Londen bent. Lekker rondstruinen tussen alle pracht en praal die deze winkel te bieden heeft. Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik heb het op een gegeven moment even gehad met deze overweldigende winkel. Don’ t you worry: er is op de 4e verdieping een oase van rust, Galvin Demoiselle genaamd. Lekkere Franse cuisine, prettige bedieningen en een rustige, relaxte sfeer. En als je geluk hebt (het blijft Engeland he!?), kan je er in het zonnetje op het dakterras zitten. Manlief at er afgelopen keer bijvoorbeeld zijn lekkerste bietensalade met geitenkaas ooit. En na deze aangename pauze kan je gewoon weer doorrrrrrrr!!!

eten in londen, where to eat in London
ik heb geen plaatje van Galvin, vandaar maar even een sfeerimpressie 😉

4. Hakkasan Mayfair

Hip & happening Chinees eten in Mayfair. Het is de place to be in Londen als je van Chinees houdt. Nee, vergeet even de Hollandse ‘Sambal bij?’ toestanden, want bij Hakkasan krijg je echt Chinese gerechten voorgeschoteld. Op de kaart staan bijvoorbeeld aparte gerechten als kip gerookt in groene jasmijnthee. Of gewokte varkensbelly in lycheesaus. Wat je ook neemt, het eten is er prima en de ambiance kent zijn weerga niet.

 

De dim sum van Hakkasan

5. Maze – Gordon Ramsay

Wie kent die vloekende kok met spuuglok niet? Of je hem nu leuk vindt of niet, zijn restaurants zijn absoluut de moeite waard. Gordon heeft nl. de gave om op alle niveau’s goede eetplekjes te creëren (zowel in Londen als in andere landen) met bediening die snapt wat service is. Ik ben (onder andere, want de keuze is reuze!) fan van Maze. Links af voor goddelijke sushi en rechts voor lekkers van de grill. Wij gingen deze keer naar rechts en deden ons te goed aan de buffalo wings en pittige tonijn tartaar. Yummy!!!

 

zuma londen, maze londen, eten in londen, beste eten londen, hakkasan londen
Bij Maze zit je dus ook goed

Let’s go!

Bij het schrijven van dit artikel krijg ik al meteen weer zin om in het vliegtuig te stappen met als eindbestemming Londen. Heerlijk, zo’n veelzijdige stad op een relatief korte afstand. Zeker vanuit Nederland. En het hoeft bovendien helemaal niet buitensporig te zijn; tickets zijn er al vanaf een paar tientjes. Dus wat let je om even aan de andere kant van de Noordzee wat kerstinkopen te doen en lekker 1 van mijn restauranttips uit te proberen?

x Mo