MIJN BEAUTY SHORTLIST

Net als elke andere vrouw, heb ik een badkamer vol met beauty-en verzorgings producten. Hoewel, bij mij puilt het misschien nét ietsje meer uit. Weten wat mijn favoriete producten zijn? Check dan hier mijn beauty shortlist, waarop ook veel natuurlijke producten staan.

Natuurlijke producten of hard core chemie?

Er staan ook vast merken op mijn lijstje waar je nog nooit van hebt gehoord. Ik probeer nl. zoveel mogelijk eco producten te gebruiken, tenzij de “chemische” reguliere variant duidelijk beter is. Waarom? Omdat natuurlijke alias clean producten minder schadelijk zijn voor je huid. Eigenlijk voor je hele lichaam, want alles wat je opsmeert komt ook in je systeem terecht. Ook zijn natuurlijke producten beter voor het milieu, omdat er bijvoorbeeld geen (onafbreekbare) plastic deeltjes in zitten.

Skincare

Het belangrijkste vind ik mijn gezichtsverzorging. Ik zou nog liever geen deo op doen/ mijn tanden niet poetsen/ haar niet borstelen dan dat ik mijn favo crèmepje een keer moet overslaan. Serieus. Ik probeer hierbij qua merken een goede balans te maken. Waar ik kan kies ik voor vriendelijke, clean merken zonder te veel chemicaliën die goed werken (Novexpert, EmerginC). En waar het moet kies ik voor traditionele hard-core rimpelbestrijders (Dermaceutic, the Ordinary, Paula’s Choice). Here we go.

Reiniging: Novexpert Milky Cleanser met magnesium en l’eau micellaire met hyaluronzuur

Vitamine C-serum: EmerginC Vitamin C Serum 20%

Dag/ nachtcrème: virgin kokos olie Bio Planet met soms een druppel argan olie van Leven Rose

Niacinamide- serum: Paula’s Choice

Exfolieren: Turn over Dermaceutic

Retinol: Dermaceutic Activ Retinol 1.0

Oogcrème: Dermaceutic Dermalift 5.0

Extra hydratatie (bijvoorbeeld in het vliegtuig): Novexpert Hyaluronzuur Booster en La crème repulpe

Make-up

Ik zal meteen maar een geheimpje verklappen: ik ben niet heel make-upperig. Ik heb bijvoorbeeld niet eens een mascara, haha…. Ook komt het regelmatig voor dat ik zero make-up draag. Lekker au naturel. Maar voor een feestje of zo vind ik het wel leuk om een beetje kleur te smeren. Wel allemaal zo organic mogelijk. Behalve mijn lipgloss van Sisley (die te prachtig is om te buiten te sluiten) is alles op natuurlijk basis.

Gekleurde dagcreme: Novexpert La crème caramel

Cc-cream: Mádara City CC

Blusher: Dr. Hauschka Bronzing Powder

Oogpotlood: Inika indigo blue

Eye-liner: Lavera zwart

Oogschaduw: Benecos Smokey eyes 003

Lipgloss: Sisley Phyto-lip star Sparkling Topaz 1

madara city cc
In de (natuurlijke) make-up

Overige verzorging

Ook bij de overige verzorging probeer ik zo veel mogelijk producten te gebruiken zonder schadelijke stoffen. Alleen qua haarlak vind ik het lastig, want ik heb nog geen natuurlijke vervanging hiervoor gevonden. En goed zittend haar vind ik zóóóóó belangrijk. Dus mocht je nog een suggestie hebben voor een natuurlijke goedwerkende haarlak, let me know :-). Oh ja, mijn wimper-verlengings-serum is ook niet eco, want dat bestaat volgens mij niet!

Shampoo: Urtekram Kamille blond hair

Conditioner: Dessert Essence Coconut Conditioner

Haarolie: Argan Olie Leven Rose

Haarlak: Elnett Volume Forever (39, grapje ;-))

Droog Shampoo: Previa Dry Shampoo

Wimperserum: RevitaLash

Bodywash: Weleda Calendula Baby

Bodylotion: virgin kokosolie Bio Planete

Lippenbalsem: Logona Calendula

Deo: Lafes Citrus & Bergamot

Tandpasta: Paradontax original

Witte tanden: Per Blan

Tot slot

Zo, dan heb je nu een beetje een beeld van de producten die ik elke dag gebruik. Wel met de kanttekening dat dit volgende week zo maar anders kan zijn, want ik sta altijd open voor nóg betere producten. Dus mocht je nog prangende suggesties hebben: ik hou me aanbevolen!

x Mo

Ps: komende zaterdag om 19:30h verklapt Tanja Jess haar afslankgeheimen op Forever39.nl. Lezen dus!