MANILA CALLING

Af en toe posten wij berichten door en over echte powerwomen. Deze keer: Marjolein van den Bosch-Broeren. Deze spontane en attente dame werkt als bedrijfsjurist bij een beursgenoteerd conglomeraat in Manila en maakt regelmatig jaloersmakende tripjes naar tropische plekjes op de Filipijnen. Wij vroegen haar het hemd van het lijf over mooie spulletjes, de geneugten van het leven en andere fijne zaken.

Vertel Marjolein, waar word je blij van?

Ik word blij van een onverwacht lange en gezellige avond met vrienden. Verder word ik erg gelukkig van lekker weer, dus ik mag niet mopperen over mijn huidige woonplaats, Manila. Slippers in de winter; what’s not to like? Ten slotte, met een nieuw dik boek ben ik ook altijd gelukkig. Een “echt” boek wel te verstaan, een e-reader heb ik tot nu toe buiten de deur gehouden.

Favo’s 

Het liefst gebruik ik mijn taupe-kleurige Mulberry Bayswater tas voor mijn werk en mijn Chloe clutch om uit te gaan. Naar het strand neem ik altijd mijn grote roze (en waterdichte) Longchamp Pliage mee. Als handbagage gebruik ik het liefst mijn Cabas van Vanessa Bruno; een lekkere grote “zak” met glitters. Fijn!

Ik draag graag jurken en dan het liefst van Tory Burch, Patricia Pepe of Diana von Furstenberg. Gelukkig kan ik die in Manila het hele jaar aan zonder panty’s.

Verder draag ik hakken naar mijn werk of als ik uitga, maar ik ben hier ook zonder hakken al vaak de langste, dus tegenwoordig draag ik steeds vaker flats. De hakken van Kate Spade of Tod’s zijn prachtig en ik kan er uren op lopen. Flats van – daar is ze weer – Tory Burch zijn wat mij betreft een must-have, maar ook de ballerina’s van French Sole vind ik erg mooi en zijn te krijgen in allerlei vrolijke kleurtjes en gekke motieven.

 

Inspirerende vrouwen 

Groot voorbeeld is mijn dierbare vriendin en oud-klasgenoot van Columbia Law School Maite Oronoz Rodríguez. Ze heeft niet alleen “beauty and brains”, maar is op 39-jarige leeftijd de eerste openlijk gay Chief Justice of the Supreme Court van zeer conservatief en katholiek Puerto Rico (en is daarmee tevens de eerste in de geschiedenis van de Verenigde Staten). Ook ben ik een grote fan van Tory Burch. Ze is een echte powerlady die haar mode-imperium combineert met het moederschap en het managen van de Tory Burch Foundation voor vrouwelijke ondernemers.

Beauty-tips

Hoe laat het ook wordt, voordat ik ga slapen maak ik altijd mijn gezicht schoon en doe ik mijn nachtcreme op. Ik ben dol op de producten van Sisley. Ik ga regelmatig naar de schoonheidsspecialst voor een goede facial en je zult me nooit zien zonder gelakte teennagels – zeker nu ik het hele jaar door op slippers loop. Zelfs op de meest afgelegen eilanden in de Filipijnen zijn “spa’s” te vinden waar je een heerlijke massage kunt krijgen; daar knap ik ook altijd erg van op.

To wish 

Ik wil heel graag een camel-kleurige Max Mara jas. Ik stond op het punt er een te kopen, maar dat heb ik het met het oog op mijn verhuizing naar de Filipijnen maar uitgesteld. De jas staat bovenaan de lijst als ik weer in een kouder land ga wonen.

Verder wil ik heel graag een zijden shirt of shirtdress van LALIV, een nieuwe kledinglijn die mede wordt ontworpen door goede vriendin Hester Schaberg-de Vries (@Laliv_amsterdam). De volgende keer als in Nederland ben ga ik op zoek naar een fijn exemplaar.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Het liefst vertrek ik op zaterdagochtend met mijn gezin naar een boutique-hotelletje aan zee op een paar uur rijden van Manila. Dan brengen we daar de dag door met zwemmen en snorkelen. Vervolgens lekker eten en als de kinderen slapen duik ik nog even de spa in voor een massage. Op zondagochtend sporten en eenmaal terug in Manila een heerlijke matinee-borrel met barbecue met vrienden in onze tuin. Life is good in the Philippines!