MOOI & BESCHERMD TEGEN UV-STRALING

Stop de persen; er is een poeder te koop dat je niet alleen een lekker kleurtje geeft, maar tegelijkertijd ook beschermt tegen UV-straling. Twee vliegen in 1 klap dus. In de Pop-Up Store van Forever 39 deze keer het woord aan Silvia Scheurwater over minerale make-up. Zij werkt als huidtherapeute bij de Van Rosmalenkliniek en kan je alles vertellen over dit geweldige product. Silvia, ga je gang!

Minerale makeup Mineralogie

Wil je een egale huid, een mooie teint zonder te glimmen EN je huid goed beschermen tegen UV-straling, dan kan minerale make-up een uitkomst voor je zijn!

De kritische vrouw kiest tegenwoordig steeds meer voor natuurlijke make-up die niet schadelijk is voor de huid. Vandaag de dag zijn we ons steeds meer bewust van wat wel en niet goed is voor onze gezondheid. De huid is ons grootste orgaan en is in staat om stoffen op te nemen. Weet daarom wat je dagelijks op je huid smeert!

Schadelijke stoffen in make-up

Veel mensen krijgen in de loop der jaren meer last van huidklachten of overgevoeligheid voor make-up. Er is veel onderzoek gedaan naar ingrediënten in make-up en de uitwerking hiervan op de huid. Klassieke make-up staat er om bekend dat het vroegtijdige huidveroudering kan bewerkstelligen. Het verstopt de poriën en zorgt voor uitdroging van de huid, omdat het de huid volledig afsluit. Make-up bevat vrijwel altijd talk, parfum, parabenen en conserveringsmiddelen. Het lijkt in eerste instantie goed door je huid te worden verdragen, maar ondanks dat je niets merkt beschadigen deze stoffen je huid door de jaren heen. De weerstand van je huid neemt af, de vocht- en talgbalans raakt verstoord en je algehele huidconditie gaat achteruit.

1d

Waarom minerale make-up?

100% pure mineralen
SPF26-30
Geen parfum en parabenen
Verstopt niet
Egaliseert met ’n natuurlijk effect
Waterproof
Antibacterieel

 Minerale make-up van Mineralogie is hypoallergeen en parfumvrij. Het is vervaardigd uit de meest pure ingrediënten en is vrij van talk, zetmeel, kleurstoffen, parabenen en het bevat 100% zuivere mineralen. De poeders bevatten naast de pure mineralen ook zink en titaniumdioxide. Deze anti-oxidanten werken ontstekingsremmend en dus ideaal als je last hebt van acne. Tevens biedt het na aanbrengen een directe zonbeschermingsfactor welke gelijk staat aan een SPF 26-30. Hoe fijn is het als je nadat je je make-up hebt aangebracht niet meer hoeft bij te smeren met een vettige zonnebrandcrème, maar gewoon kan bijpoederen!

Minerale make-up verschilt met de klassieke make-up doordat zij anti-comedogeen (veroorzaakt geen mee-eters/acne) is, het de huid niet afsluit en je het absoluut niet voelt zitten.

Het bestaat uit pure mineralen afkomstig uit de aarde. Het is als het ware een steen waar geen bacteriën aan kunnen hechten, ideaal dus voor als je last hebt van eczeem of acne. De kleurpigmenten zijn velen malen sterker dan in de traditionele make-up, waardoor een klein laagje al meteen goed dekt en egaliseert.

1e

Hoe weet ik of mijn make-up echt puur mineraal is? Doe de test

Leg je minerale poeder in een bak met water en kijk wat er gebeurt. Bij een puur mineraal product zal je zien dat het water op de poeder blijft liggen. Trekt het water in de poeder, dan is het geen echt puur mineraal.  Mindere kwaliteit of onzuivere mineralen vermengen zich met het water. Dit zijn niet per definitie slechte producten, alleen de mineralen zijn vermengd met andere stoffen. Men spreekt dan officieel niet van een mineraal product.

Wil je ook een product wat je huid niet verstopt, maar wel een stralende egale huid met bescherming tegen de zon geeft? Bij de van Rosmalen Kliniek kan je bij een van de huidtherapeuten terecht voor de juiste kleurbepaling.

Hartelijke groet,

Silvia Scheurwater
Huidtherapeute

www.vanrosmalenkliniek.nl

Mineralogie set poeder, kwast en spray 89,- euro.