OOK GOEDE VOORNEMENS?!

Allereerst uiteraard nog de beste wensen voor 2019! Ik hoop dat het een mooi, healthy en inspirerend jaar voor je mag worden.

Goede voornemens

Bij het nieuwe jaar horen natuurlijk ook goede voornemens. Of doe je daar niet aan omdat dit terugkerende ritueel toch geen zin heeft? Ik ben de eerste om toe te geven dat bij mij een aantal ‘usual suspects’ steeds hun jaarlijkse terugkeer maakt op mijn lijstje met voornemens. Maar sommigen hiervan hebben (uiteindelijk!) toch echt de eindstreep gehaald.

Roken & chemische gummy snoepjes

Zo heb ik mij jarenlang voorgenomen om na de jaarwisseling te stoppen met roken. En uiteindelijk is dit (na vele pogingen) gelukt en daar ben ik nog steeds trots op. Ook het voornemen om mijn eetpatroon te verbeteren heeft uiteindelijk resultaat opgeleverd. Ruim 10 jaar geleden stopte ik bijvoorbeeld regelmatig mijn hand in zakjes met daarin allerlei felgekleurde snoepjes (waarvan het glazuur meteen van je tanden sprong), die ik vervolgens wegspoelde met wat glazen cola. En groenten en fruit beschouwde ik vooral als goed uitziende decorstukken in mijn fruitmand. 

Groenten is de basis

Tja…. Hoe anders is mijn eetpatroon nu. Vooral groenten vormen tegenwoordig de basis van mijn dagelijkse consumptie en die frisdranken bubbelen maar een eind weg, maar niet meer in mijn maag. Ik ben nu (overal het algemeen, dus geen spastische toestanden) heel bewust bezig met wat ik eet. Allemaal goede voornemens die dus blijvertjes bleken te zijn.

Mijn terugkerende goede voornemen….

Ok. Tot zover het goede nieuws. Want er zijn bij mij ook voornemens die als een Heintje Davids zo ongeveer elk jaar weer keurig op mijn lijstje belanden. Men neme bijvoorbeeld: ‘minder alcohol’. Vaste lezers van Forever 39 moeten waarschijnlijk een beetje grinniken als ze dit lezen, want 1 keer in de zoveel tijd keert dit onderwerp terug. Ik vind het nl. gewoon té lekker, die rode Bordeaux, glaasjes met bubbels, Mojito’s en/ of Pina colada’s (Grasshoppers mogen trouwens ook)….. Maar zoals we allemaal weten, is te veel booze (hoe lekker ook) niet echt bevorderlijk voor een goede gezondheid. En nee, ook niet voor het behoud van die  gestroomlijnde taille of dat perzikzachte huidje. En laten dat nu nét 2 items zijn die bij mij hoog op een voetstuk staan…..Dus gaat het voornemen om zuiniger met alcohol te zijn ook dit jaar gewoon weer op het lijstje. Met de sigaretten en gezonder eten is het per slot van rekening toch ook gelukt? Dus ik ga er voor. Oh ja, ik ben ook nog van plan meer van de prachtige natuur hier te genieten. Denk aan yoga bij zonsondergang op het strand of een lekkere wandeling langs het water. Dàt zijn nog eens leuke voornemens :-).

ps: heb jij zelf je eigen favoriete (én terugkerende) voornemen? Go for it!

x Mo