ORIËNTAALSE SALADE MET OSSENHAAS

Het is weer woensdag, dus tijd voor de Pop-up Store! Vandaag bieden wij het podium aan een trouwe én enthousiaste lezeres van deze blog: Suzanne Kroon. Suzanne wordt bijna Forever 39 en is gek op lekker eten. Ze deelt regelmatig haar recepten op Instagram, Pinterest en Twitter (@kroon_suzanne). Verder is ze dol op dansen met vriendinnen. Ze heeft vandaag een lekker recept met jullie, dat bovendien ook nog eens verantwoord is.

ORIËNTAALSE SALADE MET OSSENHAAS

Ingrediënten:

Gemengde blad sla (ruccola mix)

Sushi gember,

Komkommer,

Punt paprika,

1 bosje koriander,

Sesamzaad,

150 gram Ossenhaas,

Bosuitje.

Voor de dressing:

200 ml sojasaus,

1 Limoen,

1 halve rode peper,

honing naar smaak

10 ml sesamolie,

50 ml rijstazijn.

 

Bereidingswijze:

Snijd de komkommer over de lengte en verwijder de binnenste zaadlijsten en snijd ze dan schuin om mooie rechte stukken te krijgen.

Verwijder de zaadlijsten uit de punt paprika en snijd dit in mooie ringen.

Neem de bosui en snijd deze in gelijkmatige ruit vormpjes.

Meng de ingrediënten voor de dressing het makkelijkste is met de staafmixer.

Doe gemengde salade,paprika,komkommer in een grote kom en doe hier wat dressing doorheen.

Plaats dit op een bord en doe er dan bosui, koriander en sushi gember erover heen.

Smeer de ossenhaas in met olijfolie en bak de ossenhaas medium in een hete grillpan laat hem even een paar minuten rusten voordat je hem in mooie gelijken plakken snijd.

Plaats de gesneden ossenhaas als hij lauwwarm is op de salade.

Heerlijk met een glas rode wijn. Eet smakelijk!

Groetjes,

Suzanne

1c

 

nb: vind je het ook leuk om een keer in de Pop-up Store te komen? Stuur dan even een mailtje naar mo@forever.nl!