PERMANENTE WENKBRAUWEN MET MICROBLADING

Microblading is een manier om permanente wenkbrauwen aan te brengen. Carien van der Wal onderging onlangs deze behandeling en vertelt bij Forever 39 haar ervaring met microblading. Ook zie je voor en na foto’s van haar microblading behandeling. Lees snel verder voor alle ins en outs!

Eyecatchers

Mooie volle wenkbrauwen? Die willen we stiekem allemaal toch? Ik in ieder geval wel 😉 Helaas heeft moeder natuur mij niet rijkelijk bedeeld met dikke wenkbrauwen. Maar met de nieuwe techniek Microblading liggen volle wenkbrauwen nu ook binnen mijn handbereik. Via een vriendin kom ik op een vrijdag in januari terecht in de praktijk van Jacqueline Hoornweg, een van de experts in Nederland als het gaat om microblading.

microblading wenkbrauwen
Carien’s wenkbrauwen voor de microblading

Wat is Microblading?

Microblading zegt mij nog niet zoveel. Daarom vraag ik aan Jacqueline om tekst en uitleg. Jacqueline:”Microblading is een techniek met semipermanente make-up. Na verloop van tijd vervaagt het pigment. Het resultaat blijft ca. 1,5 jaar houdbaar. Breng je veel tijd door in de zon, dan vervaagt het pigment sneller. Microblading is voor bijna iedereen geschikt. Alleen als je zwanger bent of diabetespatiënt raad ik de behandeling af. Een microblading behandeling kost 350 euro inclusief de nabehandeling binnen 6 weken”. Nou, dat lijkt me wel wat. Ik besluit om het te doen.

Mijn ervaring met Microblading

Voordat Jacqueline start met de behandeling legt ze uit wat ze allemaal gaat doen. En stelt me gerust als ik met bibberende stem vraag ‘doet het pijn’? Want eerlijk gezegd zie ik er behoorlijk tegenop. Ik heb het lang uitgesteld maar nu ben ik er klaar voor. Toch?

Jacqueline moet lachen. Alleen de eerste prikjes doen pijn, belooft ze. ‘Tegelijkertijd breng ik verdovende crème aan dus het komt goed’.

Eerst worden de stand, kleur en vorm van mijn wenkbrauwen minutieus in kaart gebracht. Jacqueline gebruikt hiervoor een speciale app op haar telefoon. Pas als ze helemaal tevreden is tekent ze de nieuwe contouren op mijn huid. De voorbereiding: het opmeten, kijken en tekenen neemt de meeste tijd in beslag. Tussendoor schenkt ze mijn beker bij met fijne kruidenthee. En ik denk hoe ik fijn het is als ik straks mijn wenkbrauwpotlood met pensioen kan sturen en iedere ochtend met prachtige wenkbrauwen wakker word.

Microblading wenkbrauwen

Microblading is een ‘haarstroke’ techniek. Met een manuele pen (met een rij ultrafijne steriele naaldjes) brengt Jacqueline semipermanente haartjes aan in de opperhuid (epidermis). Ze zet als het ware allemaal kleine ‘strokes’ die echte wenkbrauwhaartjes nabootsen. Het pigment wat een zachtere uitstraling heeft dan inkt wordt onder de huid aangebracht in een vegende en vloeiende beweging. De haartjes (< 1 millimeter) worden (in de richting van de haargroei) een voor een ‘getekend’. Een uiterst nauwkeurig werkje, de eerste behandeling duurt dan ook ca. 3 uur. Ik ga zes weken na de eerste behandeling terug voor een tweede behandeling, om hier en daar een haartje bij te tekenen en de puntjes op de ‘i’ te zetten. De pijn valt reuze mee. Beide behandelingen duren ca. 3 uur, dus van een haastklus is geen sprake.

microblading wenkbrauwen
Links is voor de microblading en rechts er na

Na de behandeling

Na afloop van de behandeling krijg ik een zalfje (bijenwas) mee, dat ik prompt kwijtraak. Gelukkig mag ik ook vaseline gebruiken. De eerste dagen dep ik trouw ieder uur mijn wenkbrauwen met een vochtig watje om ze daarna in te smeren met vaseline. Ik voorkom hiermee korstjes op mijn wenkbrauwen. Gelukkig heb ik voorafgaand aan beide behandelingen mijn haren gewassen, want de eerste week mag je voorhoofd niet nat worden. Een handdouche gebruiken is uiteraard een prima alternatief. Ook mag ik geen make-up op de huid rondom mijn wenkbrauwen gebruiken.
Het resultaat mag er zijn. Prachtige volle wenkbrauwen in een kleur die past bij mijn huid. Kortom, ik ben meer dan tevreden!

Hartelijke groet,

Carien van der Wal

microblading wenkbrauwen
het eindresultaat na de microblading