POWERVROUW LISA VAN ROODE

Leuk, vandaag hebben we in de Pop-up Store weer eens een inspirerende dame die we een aantal prangende vragen stellen. Het gaat om Lisa van Roode, die naar Thailand is geëmigreerd en daar bijzonder ondernemend is. Zo is ze bezig met het opzetten van een Coaching Camp en voert ze haar eigen home accessoires label Yoshiko Home. Lees snel verder voor haar interessante antwoorden.

Lisa, klinkt goed: Thailand en je eigen bedrijven. Vertel!

producten van lisa van roode en yoshikoVorig jaar werd ik 50 en heb ik mezelf beloofd alleen nog te doen wat ik leuk vind en met wie ik het leuk vind. Die conclusie trok ik na meer dan 10 jaar werkweken van 60 – 80 uur te draaien (wat gewoon is in Azië). Nu ben ik al weer 2,5 jaar helemaal in balans en woon op Phuket. Ik heb 3 lopende bedrijven: een private label textiel en homeware en mijn eigen merk Yoshiko Home (dat zijn pure en originele accessoires voor in huis, met passie gemaakt van natuurlijke materialen zoals zeegras).

Vanwege mijn werk ben ik regelmatig in NL en hoor dat 1 op de 7 mensen met een burn-out thuis zit; met al die stress, files en 1000 dingen die zogenaamd moeten. Toen dacht ik steeds; jee daar moet ik iets mee doen. Busy zijn met waar je van houdt voelt voor mij nl. niet als werken. Daarbij is stress relatief omdat ik het op mijn manier en eigen tijd kan doen. Het is bijvoorbeeld heel gewoon voor mij om in bikini nog even mails doen op zondagochtend. Deze aanpak wil ik ook graag op anderen overbrengen. Daarom zijn we sinds kort gestart met mijn vierde bedrijf: de bouw van een Coaching Camp. Zodat mensen die niet fulltime hier hun leven kunnen leiden maar wel ook willen onthaasten, onder begeleiding van een coach zichzelf kunnen herpakken en ontdekken waar ik iedere dag van geniet.

Oh, waar geniet Lisa van Roode dan zoal van?

’s Ochtends vroeg de deuren van de slaapkamer open zetten, luisterend naar talloze tropische vogels. Daarna op mijn slippertjes met mijn geadopteerde straathonden naar het strand en zo om half 8 ’s morgens met blote tenen door het water te lopen: Mijn dag kan dan niet meer stuk. En ’s avonds voor het naar bed gaan nog even een duik in het zwembad nemen onder de sterrenhemel; onbetaalbaar.

Wat zou je andere vrouwen willen leren (buiten dat je moet genieten)?

Geloven in jezelf: Doen wat je leuk vindt; koers uitzetten, vasthouden en op je doel afgaan, niets houdt je tegen. Just do it! Er keihard voor gaan, dosis discipline, doorzettingsvermogen en naar je eigen ‘ik’ luisteren ipv naar iedereen die ook iets te roepen heeft. Natuurlijk gaat het met ups en downs want het komt je zeker niet aanwaaien. Maar daar word je sterk van. Along the way, have fun: do what you love, love what you do!

Je hebt vast wel guilty pleasures

Zeker. Ik heb een lijstje wat ik tijdens mijn trips naar NL ‘moet’ eten, komt ie: tompouce van de Hema,  broodje kroket, appelpunt, salades op brood, zomerkoninkjes en in de winter snert en stamppot; boerenkool, hutspot en zuurkool. Tja, bij thuiskomst zit mijn bikini dan weer wat strakker he?

Is jouw uiterlijk belangrijk voor je?

Kleding is hier niet echt een thema; een tuniek van dun materiaal ( maar niet transparant in Thailand ) en slippertjes is al voldoende.  En het is heerlijk bevrijdend, na jaren niet meer te hoeven meedoen met de ratrace. Ik hoef alle hippe merken niet meer bij te houden. Alhoewel ik me wel eens moet inhouden als ik zo’n heerlijk chunky lang vest in de winkels zie hangen in Europa, die draag ik dan alleen die paar keer in de winter dat ik over ben naar NL en verder in de kast bij mams.

Qua verzorging scrub ik een paar keer per week mijn gezicht met zijde cocons en gebruik ik ‘rose clay mask’ van ons eigen merk Yoshiko, geproduceerd door een kleine fabrikant op natuurlijke basis en eerlijk gemaakt . Daarnaast heb ik sinds kort het Nederlandse merk Lois Lee ontdekt; een verademing om met slechts 3 producten te reinigen en te verzorgen!

Wie vind jij zelf een inspirerende vrouw?

Alle vrouwen die hun kansen benutten vind ik inspirerend. Wat een geluk dat ik in NL geboren ben met het voorrecht dat ook meisjes die kansen kunnen pakken. En daardoor te kunnen kiezen waar en hoe ik leef. Tijdens mijn studie tijd was Madonna een boegbeeld van sterke vrouw en gelukkig zie je er steeds meer; powergirls rule the world!

Dank je wel, Lisa van Roode!

Lisa van Roode Yoshiko

Credits foto’s: Yoshiko home