RESTAURANT AAN DE VLIET: SMULLEN IN RIJNSBURG

Ben je net als ik dol op het bezoeken van goede restaurants? Lees dan snel verder voor mijn ervaring bij restaurant Aan de Vliet, het nieuwste pareltje dat ik heb ontdekt. Op hoog niveau eten, maar zonder prijzen die over de top zijn. Yummy!!!!!!

Kijk, ik woon momenteel natuurlijk in Frankrijk, maar dat wil niet zeggen dat ik nooit meer in Nederland ben. Regelmatig meld ik mij bij de luchthaven van Toulon of Nice om vanaf daar terug te vliegen naar ons kikkerlandje. En als ik weer terug ben, vind ik het altijd leuk om nieuwe restaurants te ontdekken (je bent een Bourgondiër of niet, toch!).

Een tijdje geleden was ik bij restaurant Aan de Vliet in Rijnsburg. Nu denk denk je misschien, Rijnsburg?? Waar ligt dat dan? Don’t you worry. Het ligt gewoon heel centraal in de randstad, vlakbij Leiden. Een schattig restaurant aan, zoals de naam al verklapt, het water van de Vliet. Bij binnenkomst voel je je meteen thuis. De inrichting is smaakvol en het pand zelf valt absoluut in de categorie “karakteristiek”.

Maar goed, we kwamen niet voor de inrichting. Over tot de kern van de zaak: het eten. Ook daar is (understatement) niets mis mee. De kaart is niet heel uitgebreid, maar er wordt door de chef-koks Martin en Jan (ja, het zijn er 2!) met hart en ziel gewerkt met eerlijke, verse ingrediënten. En geen getrut: er wordt gewoon met de seizoenen mee gekookt. Dus heerlijke bereidingen van asperges als het asperge tijd is en wild als de blaadjes van de bomen vallen.

Ik waagde mij onder andere aan de huisgerookte zalm met rode kool gelei en mierikswortel. Zalm met een goede bite en mooie stevige smaak. Klappertandend lekker! Niet zo gek als je kijkt naar de staat van dienst van beide heren. Ze hebben nl. niet in de minste keukens gestaan voordat zij samen dit avontuur aangingen. Denk bijvoorbeeld aan de Librije, Ron Blauw, Beukenhof, Moerbei en Tante Koosje. Die ervaring proef je absoluut terug. En die vermelding in de Lekker500 komt natuurlijk ook niet zo maar uit de lucht gevallen.

Kortom, ben je een keer in de buurt van Leiden, prik dan vooral eens een vorkje bij dit authentieke restaurant waar ze hun kookkunstje verstaan!

credits foto: website Aan de Vliet